Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2020
Vizualizari: 333
Comentează add

Campanie de informare privind măsurile din perioada stării de alertă

radiojurnal

   Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro

Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile pe care cetățenii trebuie să le respecte în perioada de alertă, a anunțat ieri premierul Ludovic Orban.
 
Şeful Guvernului a precizat că, de-abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date și amenzi.
 
Reporter: Cătălina Crețu - Premierul a explicat modul în care autoritățile vor acționa în contextul stării de alertă, care este în vigoare de ieri. Se va insista în perioada imediat următoare pe informarea populației cu privire la măsurile, obligațiile și restricțiile care se aplică în următoarele 30 de zile. Recomandare inițială către forțele de ordine este să comunice noile prevederi și să solicite respectarea lor, abia apoi vor urma sancțiunile, a subliniat Ludovic Orban:
 
Ludovic Orban: Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare și de securitate în muncă. Practic, vor fi transmise, cetățenii să le cunoască. După această perioadă de formare, sigur, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm şi amenzi, dar deocamdată sa fie corect informaţi oamenii.
 
Reporter: Premierul a amintit că purtarea măștii de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun și în alte spații publice închise.
 
Revenirea la serviciu se face, de asemenea, cu condiția respectării unor reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului.
 
Ludovic Orban a mai subliniat că, periodic, la două săptămâni autoritățile vor analiza evoluția situației și pot decide posibile noi măsuri de relaxare a restricțiilor.
 
Deocamdată sunt permise doar deplasările în interiorul localităților sau al zonelor metropolitane, iar în afara lor se pot face cu motive justificate, precizate într-un nou formular de declarație pe proprie răspundere.
 
Are o singură modificare față de cea anterioară, la secțiunea 'motive justificate' de la punctul 11, aceasta pentru a oferi posibilitatea de a călători pe distanțe mari și pentru cumpărături.
 
În plus, în noua formă publicată pe site-ul Ministerului de Interne, documentul poate fi completat și electronic, pe calculator sau laptop și pe telefon.
 
(PH)
 

Etichete guverncampanie de informarestare de alerta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live