Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2020
Vizualizari: 117
Comentează add

Astăzi este Ziua Naţională a Adopţiei.

Campanie de conștientizare lansată de Ziua Naţională a Adopţiei

radiojurnal

Arhivă Foto: pixabay.com

Astăzi este Ziua Naţională a Adopţiei. A fost instituită în 2014 prin hotărâre a Parlamentului, pentru a promova adopţiile şi a propune soluţii de simplificare a procedurilor în acest sens.

Pentru a marca ziua, Alianţa România Fără Orfani lansează o campanie care îşi popune să aducă în atenţia societăţii nevoia copiilor lipsiți de îngrijire părintească de a avea o familie.

Alianţa arată într-un comunicat că un copil care intră în sistemul instituționalizat pierde 1-2 puncte de IQ în fiecare lună, este de zece ori mai vulnerabil în fața traficului de persoane şi de patru ori mai predispus să încerce să-şi ia viaţa.

În România sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție al copilului, iar 9.000 intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abuz, neglijență, decesul sau detenția părinților, ori alte cauze. Peste 3.000 de copii sunt momentan adoptabili, însă doar puțin peste 1.000 sunt efectiv adoptaţi, se mai arată în comunicatul Alianței.

(RS)


Etichete ziua nationala a adoptieiproceduri(RS)copiifamilie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live