Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

13 Iunie 2014
Vizualizari: 748
Comentează add

Uniunea Europeană a lansat o campanie de combatere a violenţei sexuale împotriva minorilor în Brazilia, odată cu debutul Cupei Mondiale de Fotbal.

Campanie de combatere a violenței sexuale împotriva minorilor Campanie de combatere a violenței sexuale împotriva minorilor - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

NU Întoarce Privirea – este denumirea campaniei în care se implică şi jucători de fotbal cunoscuţi, printre care Kaka şi Juninho Pernambucano.

Campania îi vizează atât pe cetăţenii brazilieni, cât şi pe turiştii care merg la Mondial.

Este un efort susţinut de delegaţia Uniunii Europene în Brazilia, stat care, deşi a progresat economic în ultimii ani, are în continuare o serie de probleme nerezolvate, cum este şi exploatarea sexuală a minorilor.

Campania include seminarii de formare a personalului cu funcţii de conducere în sectorul public, dar şi dezbateri în fiecare din oraşele-gazdă ale turneului.

Audio: Campanie de combatere a violenței sexuale împotriva minorilor în timpul Cupei Mondiale.

Obiectivele sunt atât creşterea gradului de sprijin pentru combaterea exploatării sexuale a minorilor, cât şi sensibilizarea vicitmelor cu privire la drepturile pe care le au.

În cadrul proiectului va fi intens promovată o linie telefonică de urgenţă– orice persoană care este martoră la exploatarea minorilor este îndemnată să ia atitudine şi să raporteze aceste cazuri.

În campanie s-au implicat şi autorităţile locale – respectiv primarii din oraşele în care se joacă meciurile de la Mondial.

Comisia Europeană precizează că unul dintre principalele domenii în care Uniunea, în calitate de partener se implică în Brazilia, este cel al drepturilor omului.

Pe lângă această campanie, în cele 12 oraşe care găzduiesc Cupa Mondială, se derulează şi alte proiecte, adaptate nevoilor şi problemelor din regiunile respective. În statul Paraiba , femeile, mai ales cele din grupurile indigene, beneficiază de cursuri de formare cu privire la violenţă, gen, rasă şi participare politică.

În Salvador, peste 1.100 de tineri minori vor beneficia de îngrijire în timpul zilei şi de adăpost peste noapte. În statul Mato Grosso, comunităţile indigene vor primi asistenţă juridică pentru a-şi putea apăra drepturile teritoriale care adesea le sunt încălcate.

Comisia Europeană aminteşte că s-a implicat activ în Brazilia, prin investiţii în proiecte de dezvoltare economică şi socială de peste 60 de milioane de euro.

Sunt alocări, ceva mai modetse şi pentru perioada 2014-2020.

Aceasta nu înseamnă însă că Brazilia nu va mai fi sprijinită la fel de activ: executivul comunitar precizează că noul instrument de parteneriat va permite cooperarea în mai multe sectoare-cheie, inclusiv schimbările climatice sau energia verde.


Etichete Euranet PlusBruxellesUEComisia EuropeanăcampaniefotbalviolenţăsexualăminoriBraziliaCupa MondialăKakaJuninho Pernambucano

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live