Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

25 Septembrie 2015
Vizualizari: 742
Comentează add

Alegerile de duminică au fost convocate anticipat de actualul executiv catalan al lui Artur Mas, pe motiv că cetăţenii vor să decidă liber viitorul Cataloniei.

Campania electorală catalană se încheie la miezul nopţii

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: captură video. 

În Spania, campania electorală catalană se încheie la miezul nopţii, după două săptămâni de confruntări. 
 
Candidaţii pro-independenţă au anunţat că vor declanşa procedura de proclamare a autonomiei imediat după alegeri, dar guvernul de la Madrid avertizează că va bloca orice iniţiativă în acest sens. 
 
Alegerile de duminică au fost convocate anticipat de actualul executiv al lui Artur Mas, pe motiv că cetăţenii vor să decidă liber viitorul Cataloniei.   
 
Premierul Marian Rajoy s-a deplasat în Catalonia de mai multe ori în ultimele două săptămâni încercând să-i convingă pe electori să voteze pentru unitatea ţării nu pentru partidele pro-independenţă. Acestea prezintă o listă comună pe care se află şi liderul actual al executivului catalan, Artur Mas. 
 
Naţionaliştii vor separarea regiunii de Spania, în timp ce partidele tradiţionale încearcă să combată curentul secesionist favorit în sondaje. 
 
Guvernul conservator nu a recunoscut referendumul de anul trecut, din 9 noiembrie, şi a anunţat astăzi că va bloca orice pas spre independenţa Cataloniei. 
 

Sontajele anunţă o victorie clară a partidelor naţionaliste catalane care promit independenţa regiunii, însă partidele unioniste, Partidul Popular, Partidul Socialist, Ciudadanos şi Podemos mizează pe o mobilizare de ultimă oră a votului pentru continuitatea în interiorul statului spaniol. 


Etichete CataloniaSpaniaguvernul de la MadridPremierul Marian Rajoyliderul actual al executivului catalanArtur Maspartidele unionistePartidul PopularPartidul SocialistCiudadanos şi Podemosvictorie clară a partidelor naţionaliste catalane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live