Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

29 Iunie 2018
Vizualizari: 671
Comentează add

Campania "Nicio zi fără joacă" - EKG-uri gratuite pentru copiii sub 12 ani se extinde pe întreaga durată a lunii iulie datorită numărului mare de cereri din partea părinţilor.

Campania de EKG-uri gratuite de la Centrele de Excelenţă ARES

radu-dobritoiu

Campania de EKG-uri gratuite de la Centrele de Excelenţă ARES se extinde până la 31 iulie.

Campania "Nicio zi fără joacă" - EKG-uri gratuite pentru copiii sub 12 ani se extinde pe întreaga durată a lunii iulie datorită numărului mare de cereri din partea părinţilor, informează un comunicat de presă al Centrelor de Excelenţă ARES.

Medicii vor continua să acorde consultaţii gratuite şi să interpreteze electrocardiogramele micilor pacienţi de două ori pe săptămână la sediul Centrelor de Excelenţă ARES, din strada Tony Bulandra, nr. 27, sectorul 2. Programările la consultaţii se pot face sunând la numărul de telefon 0319300.

În luna iunie, aproximativ 200 de copii au fost deja testaţi.

Campania "Nicio zi fără joacă" urmăreşte depistarea afecţiunilor şi a malformaţiilor cardiace la copii, în condiţiile în care anual în România se nasc aproximativ 1.200 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi.

Potrivit sursei citate, în cadrul primelor trei ediţii ale campaniei de screening au fost investigaţi peste 600 de copii.

Numai în 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiacă.

Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenţă ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistenţă De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau.

Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică - aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă. Rezultatele campaniei de screening de anul acesta vor fi anunţate la începutul lunii august.
 


Etichete EKG gratuit copiiEKG ARES

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live