Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 228
Comentează add

Camera Deputaților: Modificări la legea privind drepturile pacienţilor

radiojurnal

 Foto cdep.ro

Pacienţii asigurați prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor avea dreptul la investigații gratuite de screening, la inițiativa proprie ori pe baza unei trimiteri de la medicul specialist.
 
Camera Deputaților a adoptat modificările la legea privind drepturile pacienților. Deputatul UDMR Vass Levente, unul dintre inițiatori, a subliniat importanța prevenției pentru sistemul medical românesc.
 
Vass Levente: Astăzi, dacă ajungi într-un grup de risc din punct de vedere al îmbolnăvirii, n-ai posibilitatea și nu ai legile necesare să fii consultat, să ți se facă un PSA pentru cancerul de prostată, să ți se facă o colonoscopie pentru cancerul rectal, să zicem, la 50 de ani. Nu avem terminologia de screening în legea drepturilor pacientului. Cum să te aștepți ca lumea să meargă și să-și facă aceste examinări, să prevenim o îmbolnăvire mai gravă, dacă noi, cei care suntem în Parlament, nu am fi încercat să schimbăm legislația?
 
Realizator: Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, proiectul urmând să fie transmis președintelui României pentru promulgare.
 
(PH)
 

Etichete legea privind drepturile paciențilorCamera Deputaților(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live