Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

1 Octombrie 2013
Vizualizari: 1429
Comentează add

Ministrul delegat pentru energie spune că firmele private de distribuţie a energiei electrice nu au făcut investiţii suficiente şi au probleme legate de relaţia cu clienţii.

Calitatea serviciilor de distrubuţie a electricităţii, "scăzută"

oana-rusu

Foto: Arhivă.

Ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă a criticat lipsa creşterii calităţii serviciilor oferite de companiile private de distribuţie a energiei electrice.

El a menţionat problemele legate de relaţia acestora cu clienţii dar şi pe cele referitoare la calitatea investiţiilor.

Prezent la conferinţa "Energy Business Summit", Constantin Niţă a insistat asupra importanţei energiei nucleare şi a precizat că va discuta posibile măsuri europene de sprijin pentru aceasta la întâlnirea de mâine cu Günther Oettinger, comisarul european pentru energie.

Consumul de energie electrică în România a scăzut, iar producţia are un potenţial ridicat - a declarat ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

În aceste condiţii, România trebuie să se inetrconecteze cu toţi vecinii: cu Moldova, Bulgaria, Serbia, dar şi cu Turcia. "Şi vom folosi bani europeni pentru a realiza acest lucru" - a mai spus ministrul energiei.

În ceea ce priveşte centralele termice, nu vom reuşi să ne încadrăm în termenele impuse, de aceea România va cere Comisiei Europene o amânare cu doi ani a datei până la care trebuie să terminăm investiţiile de modernizare pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Energie verde şi ieftină

Energia nucleară este una verde şi ieftină şi ar trebui să se discute şi despre sprijinirea ei - spune ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

"Este o energie ieftină, o energie curată pe care putem să o exploatăm zeci de ani. Aici, împreună cu celelalte state, avem o politică comună. Iată, şi săptămâna aceasta, în discuţiile pe care le voi avea cu comisarul Oettinegr, voi pune această chestiune, de sprijin pentru energia nucleară", spune Constantin Niţă.

Toate firmele de distribuţie a energiei electrice au procese cu Electrica la Curtea de Arbitraj de la Paris - a mai spus ministrul Constntin Niţă pentru că nu au respectat obligaţiile din contractele de privatizare.

Ministrul delegat pentru energie a mai spus că legislaţia trebuie schimbată şi toate echipamentele introduse în sistemul energetic urmează să fie o omologate.

Ministrul Constantin Niţă a mai spus că societăţile de distribuţie au introdus în sistem echipamente la mâna a doua, provenind din alte ţări ale UE.


Etichete Constantin NiţăenergiedistribuţieGünther Oettingercomisarul european pentru energieconsumElectrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live