Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2014
Vizualizari: 1278
Comentează add

Crin Antonescu, anunţă că, cel mai probabil, se va întâlni duminică cu Victor Ponta pentru a discuta procedura preluării funcţiei de vicepremier de către Klaus Iohannis.

Calendarul învestirii noilor miniştri, discutat duminică

radiojurnal

Crin Antonescu. Foto: Arhivă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţă că, cel mai probabil, în cursul acestei zile, se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a discuta aspecte procedurale privind preluarea funcţiei de vicepremier de către Klaus Iohannis.

El a mai spus că va stabili cu Victor Ponta şi calendarul învestirii noilor miniştri propuşi de PNL: Teodor Atanasiu la Economie, Cristian Buşoi pentru portofoliul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu la Finanţe şi Klaus Iohannis pentru Ministerul de Interne.

Între timp, premierul Victor Ponta a declarat la Soci, unde a asistat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, că îl consideră pe Klaus Iohannis un câştig pentru echipa guvernamentală şi că apreciază toate propunerile liberalilor în ansamblu.

"Sunt oameni de valoare, în frunte cu dl Klaus Iohannis, pe care nu doar că îl doresc în guvern, dar cred că ar aduce un plus guvernului.

"Celelalte decizii, însă, strict tehnice şi cum procedăm în continuare le vom lua în ţară, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a guvernului de a-şi continua programul şi de a continua acest trend pozitiv al României",a declarat Victor Ponta.

"Vrea să fie ministru de interne, ori vrea să fie primar?"

Şi preşedintele ţării, Traian Băsescu, spune că primarul Sibiului, Klaus Iohannis este un câştig pentru guvern, întrucât are experienţă în administraţie, dar atrage atenţia asupra unei posibile stări de incompatibilitate a acestuia, odată cu cooptarea sa în executiv.

Klaus Iohannis declara acum două zile - la puţin timp după ce conducerea PNL îl nominalizase pentru postul de ministru de interne - că nu vrea să renunţe foarte uşor la funcţia de primar al Sibiului, afirmaţie pe care, din opoziţie, democrat-liberalul Cătălin Predoiu a criticat-o.

"S-a descalificat din punctul meu de vedere. Deja, dacă va intra în Ministerul de Interne ,va fi privit puţin cu neîncredere, pentru că acest minister este unul greu, cum se spune, minister de linie, un minister cu mecanisme foarte complicate.

"Nu privesc, cred, cu ochi buni un lider care spune "ştiţi aş vrea să vin, dar poate că aş rămâne şi acolo la Sibiu, cumva trebuie să-mi asiguraţi locul dacă mă întorc înapoi". Vrea să fie ministru de interne, ori vrea să fie primar?", a declarat Cătăluin Predoiu.


Etichete Crin AntonescuVictor PontaPNLminiştrivicepremierKlaus IohannisTeodor AtanasiuCristian BuşoiEugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live