Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

18 Septembrie 2018
Vizualizari: 4743
Comentează add

Recomandări. Știri, reportaje,interviuri

CALENDAR CULTURAL 15 - 21 septembrie 2018 CALENDAR CULTURAL 15 - 21 septembrie 2018 - Conține audio

sorina-man

 

 Emisiunea CALENDAR CULTURAL se difuzează sâmbăta, de la ora 6,05 la 7,00.

Ediția din data de 16 septembrie 2018

*****

Ion Șeu este autorul unui număr impresionant de opere, având în spate mai bine de patru decenii de creație. El este cel care a realizat cele cincisprezece portrete din bronz ale ansamblului statuar "Aleea gimnastelor",  amplasat în fața Sălii Olimpice de gimnastică din Deva și inaugurat în anul 2008. La 78 de ani, artistul continuă să lucreze în atelierul său în fiecare zi, fără excepție. Anul acesta și-a sărbătorit ziua de naștere oferind publicului o expoziție retrospectivă la Galeria de Arte FORMA din Deva, oraș al cărei cetățean de onoare este de nouă ani.

Reporter Ilie Pintea

AUDIO

*****

În urmă cu un an, Ansamblul folcloric Maria Tănase lansa proiectul "Educație prin folclor". Inițiativa a pornit de la constatarea că sistemul educațional nu include folclorul ca obiect de studiu iar tineretul tinde să ignore această valoare culturală. Ansamblul își propune așadar, prin organizarea unor ateliere de folclor pentru cei tineri, să aducă în atenție muzica, dansurile oltenești precum și spiritul istoric și cultural al acestei zone. Luni, 17 septembrie, începe o nouă serie a atelierelor de folclor.

Reporter Florin Firu

AUDIO

*****

S-au împlinit 25 de ani de la deschiderea sitului arheologic Vitănești-Măgurice, situat la aproximativ 7 km distanță de Alexandria. Publicul pasionat de istorie , cultură și arheologie a putut face o călătorie în timp, cu ocazia Zilei Porților deschise, pe urmele culturii gumelnițene din această așezare veche de 6000 de ani. Multe din piesele descoperite de arheologi se află în expoziția permanentă a Muzeului județean Teleorman.

Reporter Elena Stuparu

AUDIO

*****

La Sibiu continuă cea de-a 17-a ediție a Festivalului de operă, organizat de Filarmonica de Stat din oraș. Până pe data de 28 septembrie, publicul meloman se va putea delecta cu spectacole de operă și balet, concerte corale și vocal-simfonice. Săptămâna viitoare, artiștii vor susține mai multe mini-concerte cu arii din opere celebreîn diferite spații publice, neconvenționale, în cadrul proiectului "Take an Opera Break" - o invitație către puc de a se bucura de o porție de operă într-un moment privilegiat de relaxare.

Reporter Carmen Vulcan

AUDIO

*****

Se anunță un sezon interesant la Teatrul "Toma Caragiu"  precum și o stagiune de cinci stele la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești. Startul se dă săptămâna vitoare, pe 20 septembrie. Pe lângă seria de concerte și evenimente cu care echipa filarmonicii speră să cucerească publicul, există în plan și un proiect special prin care se va oferi muzică de jazz și muzică clasică prin sisteme audio instalate în autobuzele ploieștene.

Reporter Simona Uță

AUDIO

*****

Pe 16 septembrie se împlinesc 137 de ani de la nașterea emblematicului poet al Bacăului, George Bacovia. O nouă ediție a Festivalului național ce-i poartă numele și-a deschis joi porțile la Bacău. "Bac-Fest", eveniment la care participă cunoscuți scriitori, actori, critici de teatru și muzicieni, a început cu un recital al actriței Maia Morgenstern, căreia Universitatea George Bacovia din oraș i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Sâmbătă, de la ora 12,00, pe terasa Observatorului Astronomic are loc un inedit colocviu de poezie iar de la ora 15,00, la Teatrul George Bacovia, încep dialogurile Bac-Fest cu participarea scriitorului Mircea Cărtărescu. Tot aici, de la ora 20,00, va avea loc Gala Premiilor festivalului.

Reporter Gabriel Pop

AUDIO

*****

Concerte, spectacole de teatru și ateliere pentru copii, un târg al meșterilor populari și al producătorilor locali sunt atracțiile celei de-a doua ediții a Zilelor Culturii Maghiare de la Oradea, eveniment care are loc în acest sfârșit de săptămână.

Reporter Stelian-Radu Cacuci

AUDIO

*****

Povestea "Fram, ursul polar", imaginată în 1931 de scriitorul Cezar Petrescu, a cucerit inimile multor generații și continuă să fascineze publicul de toate vârstele dar și pe artiștii care îi dau viață în luminile rampei. Este povestea care deschide noua stagiune a Teatrului Vasilache din Botoșani - un spectacol plin de culoare și inventivitate, împănat cu ingrediente ale artei păpușărești dar și cu cele ale artei circului. Povestea spectacolului dar și a regizorului o aflăm din reportajul semnat de Gina Poenaru.

AUDIO

*****


Etichete exclusiv radiocalendar culturalexpoziție Ion Șeuateliere de folclorVitănești-MăguriceSibiu Opera FestivalFestivalul George Bacovia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live