Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

17 Martie 2018
Vizualizari: 2167
Comentează add

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 10-16 martie 2018 CALENDAR CULTURAL 10-16 martie 2018 - Conține audio

sorina-man

 

 Emisiunea CALENDAR CULTURAL se difuzează sâmbăta, de la ora 6,05 la 7,00.

Ediția din data de 10 martie 2018


*****

În urmă cu 89 de ani, pe data de 10 martie 1929, debuta la Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România cel mai de seamă conferențiar al Radioului: Nicolae Iorga. Șirul prezențelor sale la microfon a dat viață volumului "Sfaturi pe întuneric", un volum despre care Tudor Arghezi avea să spună în 1966, tot la microfonul Radioului, că "exprima toată poezia unei inimi contrariate și în veșnică dispută cu sine însăși."

Pentru acest memento aniversar am ales un fragment dintr-o înregistrare-document, păstrată în Fonoteca de Aur a Radioului.

AUDIO

*****

Muzeul iluziilor, un proiect al Asociației Astronomice PLUTO, revine la Cluj și poate fi vizitat până la sfârșitul lunii martie la Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur.

Vizitatorii au șansa de a descoperi oglinzi care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van de graaf și multe altele.

Muzeul are caracter itinerant și, la sfârșitul lunii, se va muta în alt oraș.

Reporter Claudiu Pădurean

AUDIO

*****

 Duminică, 11 martie 2018, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești aduce pe scenă spectacolul-eveniment Carmina Burana, cantata scenică a lui Carl Orff. Spectacolul are o distribuție extraordinară, pe scenă urmând să urce nu mai puțin de 160 de artiști.

Cu detalii despre acestă punere în scenă specială, Simona Uță și interlocutorul său

După două ediții încununate de succes, Festivalul internațional de chitară revine la Timișoara.

Din 10 până pe 16 martie, vor fi recitaluri și concerte speciale, conferințe și cursuri de măiestrie.

Reporter Alina Bujancă.

AUDIO

*****

În urmă cu 104 ani, pe data de 12 martie 1914, se deschidea prima expoziție personală a sculptorului Constantin Brâncuși la New York, expoziție care avea să-i aducă rapid celebritatea pe pământ american. În expoziția organizată atunci la Photo Secession Gallery erau expuse opt lucrări în marmură, bronz și lemn.

*****

La Galeriile de artă Ștefan Luchian din Botoșani, duminică 11 martie are loc vernisajul expoziției personale de sculptură în lemn , intitulată " După 30 de ani", cu lucrări semnate de artistul Ioan Zobu. Expoziția rămâne deschisă până la sfârșitul lunii martie.

Reportaj de Gina Poenaru

AUDIO

*****

 Teatrul "Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe se alătură campaniei naționale "Artiștii pentru artiști", inițiată de UNITER în 2002, cu un spectacol în regia Catincăi Drăgănescu.

Reporter Oana Negrea

AUDIO

*****

Evenimentele culturale și tradițiile populare sunt atracții certe pentru turiștii din Dolj. Mai multe instituții culturale din Craiova participă în acest sfârșit de săptămână la Târgul de Turism al Olteniei. Printre aceste se numără Teatrul pentru copii și tineret Colibri și Centrul Creației Populare.

Reporter Florin Firu

AUDIO

*****

Celebrul personaj de desene animate, Donald Duck, creat în studiourile Walt Disney, împlinește pe 13 martie venerabila vârstă de 84 de ani. În 1943 Donald obținea chiar un Premiu Oscar pentru rolul jucat în filmul "The Fuhrer's face".

Se pare că animația este unul elementele cheie și în realizarea spectacolului-musical "Emil și detectivii", prima premieră  din această stagiune a Teatrului de Stat din Reșița. Animațiile pentru acest spectacol sunt realizate de Kari Balacz iar muzica este scrisă de Cari Tibor.

Reportaj de Mario Balint

AUDIO

*****


Etichete exclusiv radiocalendar culturalNicolae IorgaMuzeul iluziilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live