Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

23 Mai 2011
Vizualizari: 4518
Comentează add

Fundaţia Vier Pfoten a adoptat caii sălbatici din pădurea Letea, care urmau să fie sacrificaţi într-un abator de la Sfântul Gheorghe. Scandalul a izbucnit după ce au fost difuzate imagini cu animalele chinuite în ţarcuri.

Caii sălbatici din pădurea Letea, în grija unei fundaţii

cristina-ghioca

Cai sălbatici capturaţi la Letea. Foto: Vier Pfoten.

Caii sălbatici din pădurea Letea, care urmau să fie sacrificaţi într-un abator de la Sfântul Gheorghe şi, care, în prezent, se află într-o fermă din comuna brăileană Urleasca, au fost adoptaţi de Fundaţia Vier Pfoten.

Prefectul judeţului Brăila, Dumitru Popa, a declarat că Fundaţia se va ocupa acum de îngrijirea lor.

Caii au fost salvaţi de la moarte în noapte de vineri spre sâmbătă de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Sesizaţi de urgenţă, voluntarii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, au venit la faţa locului şi au fost nevoiţi să resusciteze o mare parte dintre cai, care se aflau într-o stare avansată de deshidratare.

Poliţiştii Serviciului Ordine Publică au întocmit dosar penal pe numele şoferului care conducea autotrenul în care erau transportaţi caii.

Scandalul legat de aceşti cai a izbucnit săptămâna trecută, după ce au fost difuzate imagini din zona Letea, cu animalele chinuite în ţarcuri.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor au atras atenţia autorităţilor în legătură cu faptul că, în zona Letea, mai mulţi localnici prind caii pentru a-i vinde la abator.

Aproape 100 de cai sălbatici din zona grindului Letea au fost capturaţi de localnici pentru a fi vânduţi cu 100 de lei pe cap de animal unor abatoare din ţară.

Oamenii şi-au revendicat dreptul de stăpâni ai animalelor numai după ce au aflat că vor primi nişte bani, fără să se gândească la obligaţiile impuse prin lege.

La presiunea mediatică şi la cea a asociaţiilor de protecţie a animalelor, autorităţile locale au demarat o anchetă în zonă.


Etichete cai sălbaticiLeteaVier Pfotenabatorscandal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live