Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

21 Martie 2016
Vizualizari: 877
Comentează add

În semn de solidaritate cu cadrele medicale din sistemul bugetar, medicii de familie vor purta şi ei o banderolă albastră.

Cadre medicale din sistemul bugetar, în grevă japoneză

mihaela-enache

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean din Arad. Foto: Arhivă RRA/Ioan Suciu.

Cadrele medicale, membre a două organizaţii sindicale din sănătate, sunt, de astăzi, în grevă japoneză. Nemulţumirile lor vizează salarizarea unitară, modul de acordare a sporurilor şi nerespectarea normelor de muncă şi a timpului de repaus.

Conducerile Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România şi a Federaţiei Sindicale „Hipocrat” estimau că la greva japoneză vor participa peste 7.000 de persoane. Preşedintele Federaţiei Hipocrat, Ion Cotojman, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că, dacă nu le vor fi soluţionate revendicările, sindicaliştii vor continua protestele.

Ion Cotojman: În 28 martie, în susţinerea revendicărilor la Camera Deputaţilor, în Comisia de sănatate, 31 mai - pichetarea Ministerului Muncii, 7 aprilie - Ziua Mondială a Săntăţii o vom sărbători prin pichetarea Ministerului Sănătăţii.

Dacă nici până la această dată nu vom găsi soluţii concrete, din 11 aprilie vom declanşa greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de două ore în fiecare zi.

Dacă nici în această săptămână, când medicii vor lăsa parafa jos timp de două ore în fiecare zi, nu se rezolvă probeleme, din 18 aprilie, medicii şi tot personalul din sănătate este hotarât să întrerupă activitatea pe perioadă nedeterminată.

În semn de solidaritate cu cadrele medicale din sistemul bugetar, medicii de familie vor purta şi ei o banderolă albastră.


Etichete Cadre medicalegrevă japonezăion cotojman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live