Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

21 Aprilie 2020
Vizualizari: 550
Comentează add

Cădere istorică a prețului petrolului

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Foto: Arhivă.

Cădere nemaivăzută a cursului petrolului, ieri, la Bursa din New York, unde barilul de țiței a ajuns pentru prima dată în istorie la cotații negative, adică vânzători au ajuns să își plătească clienţii ca să le cumpere marfa.
 
Președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite doresc să cumpere acum 75 de milioane de barili pentru refacerea rezervelor strategice.
 
Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Dramatica scădere a venit în mijlocul crizei economice, provocate de pandemia de coronavirus, care a continuat să reducă cererile energetice, în vreme ce au crescut îngrijorările că rezervoarele de stocare a petrolului în Statele Unite au ajuns la capacitatea maximă.
 
Donald Trump: Mare parte din cele întâmplate sunt cauzate de vânzările pe termen scurt.
Reporter: A spus președintele Trump, în conferința de presă de aseară, de la Casa Albă.
 
Donald Trump: Dacă vă uitați în viitor, la luna următoare, cred că prețul este de 25-28 de dolari barilul și dacă vă uitați la situație, veţi vedea că este mai mult o situație financiară decât una petrolieră.
 
Arabia Saudită scade producția de petrol, Rusia o scade, Mexicul, ca și țările OPEC, o scad.
 
Problema este că nimeni nu mai conduce o mașină nicăieri în lume, fabricile sunt închise, afacerile sunt închise, așa că dintr-odată ne-am trezit cu o mare capacitate energetică, în special petrolieră, neconsumată.
 
Reporter: Ieri, Boeing și-a reluat producția, iar unele state americane și-au anunțat planuri agresive de redeschidere a economiei, în ciuda îngrijorărilor la nivel național că nu există încă suficiente capacități de testare pentru coronavirus, pentru a preveni un nou val de răspândire.
 
(PH)

Etichete petrolbarilBursa din New Yorkpret(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live