Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

3 Aprilie 2015
Vizualizari: 852
Comentează add

Premierul israelian, Bejamin Netanyahu, a convocat, astăzi, Cabinetul de Securitate, pentru a discuta despre acordul cadru dintre Iran şi marile puteri, în dosarul nuclear iranian.

Cabinetul de Securitate israelian, convocat

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: Arhivă. 

Premierul israelian, Bejamin Netanyahu, a convocat, astăzi, Cabinetul de Securitate, pentru a discuta despre acordul cadru dintre Iran şi marile puteri, în dosarul nuclear iranian. 
 
Anterior, Netanyahu i-a spus preşedintelui american Barack Obama, că se opune cu vehemenţă înţelegerii la care s-a ajuns după tratativele din Elveţia.  
 
Premierul Benjamin Netanyahu a vorbit cu preşedintele american, Barack Obama, şi şi-a exprimat opoziţia categorică la acordul cadru dintre Iran şi marile puteri, deoarce reprezintă un pericol pentru Israel, regiune şi întreaga lume. 
 
Netanyahu a spus, că un acord final, dacă se bazează pe înţelgerea la care s-a ajuns în Elveţia, ameninţă existenţa Israelului, legitimează programul nuclear al Teheranului şi va aduce la escaladarea agresiunii şi a terorismului, dincolo de Orientul Mijlociu. 
 
Premierul israelian a avertizat că acordul, în forma actuală, nu va bloca drumul spre obţinerea bombei atomice şi amplifică riscul înarmării nucleare în regiune. 
 
Netanyahu susţine, că orice acord cu Iranul ar trebui să pună capăt agresiunii iraniene în regiune. 
 
Teheranul este implicat direct în toate conflictele din Irak, Siria, Liban, Egipt şi Yemen. 
 
Yair Levin, preşedintele Comisiei Parlamentului de la Ierusalim pentru Relaţii Externe şi Apărare, a apreciat, că acordul-cadru cu Iranul se bazează pe înşelăciune. 
 

Experţi în domeniul nuclear au estimat că, dacă Iranul trişează, poate produce bomba atomică într-un an. 


Etichete IsraelIerusalimIranprogram nuclearacordOccidentBenjamin NetanyanuCabinetul de Securitate,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live