Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Mai 2021
Vizualizari: 858
Comentează add

Cristian Ghinea: Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR) al României a fost trimis astăzi Comisiei Europene pentru evaluare şi aprobare.

C. Ghinea: PNRR a fost trimis Comisiei Europene

radiojurnal

 Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Foto: https://mfe.gov.ro.

Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR) al României a fost trimis astăzi Comisiei Europene pentru evaluare şi aprobare - a anunţat cu puţin timp în urmă ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea.

Mai mult de 200 de fişiere au fost încărcate în sistemul informatic al Comisiei - a mai spus el - într-un clip video postat pe FB.

Fişierele conţin proiectele cu care România vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 29,2 miliarde de euro, a explicat Cristian Ghinea:


Cristian Ghinea: Este o muncă enormă, pe care colegii mei din Minsterul Investiţiilor şi Proiectelor au depus-o, le mulţumesc foarte mult. Suntem aproape de capătul drumului, ca să zic aşa. În acest moment, România are PNRR oficial depus. Urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene. Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă. Va trebui să decidem cum ţinem cont de aceste observaţii, astfel încât la toamnă să avem planul aprobat şi să mergem mai departe.

România va avea la dispoziție 29,2 miliarde de euro, suma cea mai mare, respectiv, 7,6 miliarde de euro, fiind alocată pentru infrastructură mare, mai ales autostrăzi - spunea, la Cluj-Napoca, vicepremierul Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a respins totodată acuzațiile potrivit cărora Fondul Monetar Internațional se va implica în gestionarea banilor europeni.


Kelemen Hunor: A apărut în presă că Fondul Monetar Internaţional va supraveghea reformele. Nu știu cine şi de unde a luat, dar trebuie să știți că nu este adevărat. E vorba despre o relație între statele membre și Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional nu are nici o treabă în această chestiune


Realizator: În perioada următoare, PNRR va fi făcut public de guvern. Premierul Florin Cîţu spunea că la două zile după trimiterea documentului la Bruxelles acesta va fi publicat în România.


Etichete pnrrcomisia europeanaromaniacristian ghineakelemen hunor(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live