Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2019
Vizualizari: 496
Comentează add

Calificativul de "piaţă emergentă secundară" îi permite României să aibă acces la fonduri de investiţii de 30 de ori mai mari în comparaţie cu perioada anterioară.

BVB de la statutul de "piaţă de frontieră" la "piaţă emergentă secundară"

radiojurnal

Foto bvb.ro

Reprezentanţii sistemului financiar-bancar salută decizia Agenţiei FTSE Russell, de a promova Bursa de Valori Bucureşti de la statutul de "piaţă de frontieră", la cel de "piaţă emergentă secundară".

La numai câteva ore de la anunţul liderului mondial de clasificare a indicilor bursieri, au apărut primele rezultate, Bursa de la Bucureşti a înregistrat astăzi tranzacţii de peste 15 milioane de lei.  

Calificativul de "piaţă emergentă secundară" îi permite României să aibă acces la fonduri de investiţii de 30 de ori mai mari în comparaţie cu perioada anterioară.

Primul semnal de încredere a fost dat în primele 20 de minute de la debutul şedinţei de azi, când s-au înregistrat creşteri de peste unu la sută pe majoritatea indicilor.

Cele mai mari valori le-au avut acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, Nuclearelectrica şi Romgaz, la polul opus în scădere au fost cele ale companiilor MEDLIFE şi Oil Terminal.

"Cea mai mare realizare a României în plan economico-financiar din ultimii ani", "O decizie istorică, ce reflectă paşii extraordinari făcuţi de autorităţi pentru creşterea atractivităţii pieţei bursiere de la Bucureşti". 

"Mai mulţi bani şi mai ieftini pentru finanţarea firmelor", " Funcţionarea unui sistem financiar modern şi bine reglementat" - aşa au catalogat reprezentanţii domeniului financiar-bancar şi miniştrii care deţin portofolii în ministerele economice anunţul făcut de FTSE.

Bursa de Valori Bucureşti viza obţinerea statulului de piaţă emergentă secundară de aproape zece ani şi era pe o listă de monitorizare.

Reclasificarea statutului va intra în vigoare în septembrie anul viitor.

Acum, la Bursa de Valori Bucureşti sunt listate 84 de companii pe piaţa principală şi, împreună, au o capitalizare de 36 de miliarde de euro


Etichete bvbstatutpiata emergentapiata de frontiera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live