Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

11 Martie 2019
Vizualizari: 716
Comentează add

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni.

Bursa de la Bucureşti închide pe verde prima şedinţă a săptămânii

radu-dobritoiu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni, însă valoarea tranzacţiilor a fost de trei ori mai mică faţă de cea consemnată la finele săptămânii trecute, respectiv 13,34 milioane de lei (2,81 milioane de euro) vs 39,74 milioane de lei (8,38 milioane de euro), vineri.

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 4,85 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea (3,08 milioane de lei) şi ale BRD - Groupe Societe Generale (peste 854.000 de lei).

Cele mai bune evoluţii au înregistrat titlurile Şantierul Naval Orşova, care s-au apreciat cu 7,87%, Condmag (+6,67%) şi Electroaparataj (+6,42%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile ProdPlast, care au pierdut 8% din valoare, Oil Terminal (-3,96%) şi Patria Bank (-3,72%).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 1,16%, la 7.935,54 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 1,10%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 0,96%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o apreciere de 1%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis în urcare cu 0,65%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis cu un avans de 0,57%.
 


Etichete indice SIFindice BETBVBBursa de ValoriBVBbursa Romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live