Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 August 2015
Vizualizari: 1494
Comentează add

Bursa din Atena a mai recuperat din pierderi după ce preţul acţiunilor s-a prăbuşit în primele minute de la reluarea tranzacţiilor, dar la ora 16.00 indicele era mai mic cu 15%.

Bursa de la Atena a închis prima zi de la reluarea tranzacţiilor pe minus

sergiu-stet

Parlamentul de la Atena. Foto: hellenicparliament.gr. 

Bursa din Atena a mai recuperat din pierderi după ce preţul acţiunilor s-a prăbuşit în primele minute de la reluarea tranzacţiilor, după 5 săptămâni în care a avut activitatea suspendată.

Cele mai mari pierderi, de până la 30%, pe parcursul zilei de astăzi le-au înregistrat băncile.

În jurul orei 16.00, indicele bursei de la Atena era cu peste 15 procente mai mic decât la deschidere.

Scăderea de aproape 25 de procente a indicelui bursei de la Atena la deschidere s-a înscris în aşteptările analiştilor pieţei financiare.

Închiderea buresei de acum 5 săptămâni a fost urmată de introducerea restricţiilor în domeniul bancar, limitarea la 60 de euro pe zi, a retragerii de bani de la bacomate şi deschiderea băncilor doar pentru pensionarii care nu card bancar şi nu aveau astfel acces la pensie.

Situaţia grea a băncilor s-a reflectat şi pe bursă, cele mai mari bănci de la Atena - Pireus Bank, Banca Naţională, Alpha Bank şi Euro Bank - au înregistrat scăderi ale valorii pe bursă de 30 de procente.

Conform dispoziţiilor guvernului de la Atena şi ale Băncii Centrale Europene, investitorii din Grecia nu pot cumpăra acţiuni la bursă decât cu numerar.

Comentatorii economici atrag atenţia că este prea devreme pentru nişte concluzii şi se aşteaptă ca spre sfârşitul săptămânii valorile de tranzacţionare să scape de sentimentele negative şi de efectele panicii.


Etichete GreciaBursa de la Atenadeschidere a tranzacţiilorscăderepierderibănciacţiunifinanţebani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live