Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Decembrie 2016
Vizualizari: 1199
Comentează add

Patru oameni au murit în Bulgaria şi 25 sunt spitalizaţi în stare gravă, după explozia unor vagoane de tren încărcate cu gaz lichefiat.

Bulgaria: Patru morți în urma exploziei unor vagoane cu gaz lichefiat

radiojurnal

Foto: Arhivă/ pixabay.com

UPDATE: Reporterul Radio România Actualități, Nicu Popescu, a transmis în direct  direct din Bulgaria: Este vorba de explozia unui vagon cisternă cu butan. Ea a avut loc la intrarea în gara din Hitrino, lângă Shumen, adică la jumătatea distanţei între Ruse şi Varna. Din datele pe care le transmit autorităţile bulgare şi pe care le-am auzit aici rezultă că au murit 4 oameni, sunt 25 de oameni răniţi grav.

A fost decretată, practic, în zonă alertă, de la Razgrad, Shumen şi Târgovişte au fost mobilizate toate ambulanţele şi oamenii au fost duşi la spital. Nu este exclus să apară şi alte explozii.

Zona este securizată, au fost evacuaţi toţi cei din zonă. Mediile de informare bulgare spun că şi premierul Borisov se va deplasa la locul respectiv. Din datele pe care dumnealui le-a primit, rezultă că în zonă este nevoie de sânge.

Reamintesc că această localitate, Hitrino nu este departe de frontiera României.

- - - - - - - - - -

Patru oameni au murit în Bulgaria şi 25 sunt spitalizaţi în stare gravă, după explozia unor vagoane de tren încărcate cu gaz lichefiat care a avut loc în această dimineaţă în localitatea Hitrino din nord-estul ţării.

Potrivit corespondentului Radio România, Petio Petkov, explozia a fost provocată de deraierea unui marfar cu 26 de cisterne cu GPL şi propilenă, iar focul s-a răspândit la casele şi magazinele din apropiere.

Primarul localităţii a descris situaţia drept apocaliptică.

Presa bulgară informează că accidentul feroviar, cel mai grav din ultimii ani, ar fi fost provocat de viteza excesivă a marfarului.


Etichete Bulgariaexplozievictimetrengaz lichefiat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live