Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 375
Comentează add

Certificatul verde devine obligatoriu începând de astăzi pentru intrarea în localuri, hoteluri şi mall-uri sau pentru participarea la evenimente culturale şi sportive.

Bulgaria - pandemia CoVID-19 provoacă drame majore

radio-romania-actualitati

    Foto - arhivă

În Bulgaria, unde pandemia provoacă drame majore, certificatul verde devine obligatoriu începând de astăzi pentru intrarea în localuri, hoteluri şi mall-uri sau pentru participarea la evenimente culturale şi sportive.

Proba vaccinării poate fi înlocuită cu un test negativ sau o adeverinţă că persoana respectivă a trecut prin COVID în ultimele şase luni. Măsurile au fost întâmpinate de proteste, dar au apărut şi cozi la vaccinare, în condiţiile în care Bulgaria este pe ultimul loc la imunizare în Uniunea Europeană.

Corespondentul RRA, Petio Petkov a transmis mai multe detalii de la Sofia.

Petio Petkov: Intrarea în magazinele alimentare şi în cele cu o suprafaţă sub 300 de metri pătraţi, în băncile, farmaciile, clădirile administrative, transportul în comun, pieţele agricole şi instituţiile de învăţământ va fi numai cu mască, ca şi până acum. Vor fi închise toate obiectele care nu pot asigura respectarea noilor reguli. Autorităţile consideră că vor putea controla situaţia, chiar dacă până acum controlul asupra respectării carantinei, a portului de mască şi a distanţei între mese, a orei de închidere în localuri a fost aproape inexistent. Dacă situaţia se va agrava, Bulgaria va trece la lockdown total, a spus ministrul sănătăţii, Stoicio Kaţarov. Preşedintele Rumen Radev însă, a avertizat că nu vor fi aplicate măsuri radicale anti-COVID. În ultima zi, noii infectaţi au fost aproape 5.000, cu peste 22% din teste pozitive. La spitale se află 6.400, din care la secţiile de terapie intensivă, 558. Dacă se menţine ritmul actual, în două-trei zile nu vor mai fi locuri, a spus ministrul sănătăţii.

La Sofia şi în multe alte localităţi numărul bisăptămânal al celor infectaţi la suta de mii de locuitori a depăşit 750 și se iau o serie de măsuri în pus, de astăzi, a mai precizat corespondentul RRA.

Petio Petkov: Acolo şcolile şi universităţile vor trece la învăţământ de la distanţă. Măsura nu se mai aplică pe judeţe, ci pe localităţi. Introducerea certificatului verde a fost criticată de multe partide şi de sindicate. 


 


Etichete bulgariacertificat verde obligatoriupandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live