Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 445
Comentează add

Bulgaria: Măştile de protecţie devin obligatorii în toate spaţiile deschise

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

În Bulgaria, măştile de protecţie vor deveni obligatorii în toate spaţiile deschise începând de mâine, aceasta, în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins cifre record.

Între timp, protestele anti-guvernamentale, care durează de câteva luni, s-au transformat în demonstraţii împotriva măştilor.

Participanţii la protestele antiguvernamentale, intrate în a patra lună, au ars simbolic, aseară, măşti în semn de protest la ordinul ministrului sănătăţii.

O parte din medicii infecţionişti, de asemenea, critică aplicarea măsurii în plan naţional, atragând atenţia asupră faptului că în unele ţări europene ea se aplică în plan regional, în funcţie de situaţia epidemică.

Autorităţile bulgare nu ţin cont de posibilităţile financiare limitate ale cetăţenilor celei mai sărace ţări europene, care nu-şi pot permite să schimbe măştile, aşa cum recomandă producătorii.

În această situaţie, gradul de protecţie este redus, iar în unele cazuri, masca folosită cu săptămânile daunează, avertizează şeful secţiei de boli infecţioase în Academia Medicală, docent doctor Mangârov.

Disputa pentru efectul măştilor în spaţii deschise a căpătat elemente politice după ce organizatorii protestelor antiguvernamentale, care continuă zilnic la Sofia, au declarat că măsura nu va fi respectată.

(PH)


Etichete bulgariamascacoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live