Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 186
Comentează add

Secr. de stat în Min. Mediului, Mircea Fechet.: De la începutul anului şi până în prezent au fost solicitate aproape 3800 de prime de casare, din care 90% ptr maşini electrice.

Bugetul programului Rabla Plus alocat persoanelor fizice, epuizat

radiojurnal

Foto Agerpres

Bugetul programului Rabla Plus alocat persoanelor fizice a fost epuizat. Ministerul Mediului a suplimentat finanţarea cu 60 de milioane de lei, care acoperă aproximativ 1400 de ecotichete.

La Rabla Plus, prima de casare porneşte de la 4500 de euro pentru maşini hibrid - plug in şi ajunge la 9500 de euro la achiziţia unei maşini cu motor sută la sută electric.

De la începutul anului şi până în prezent au fost solicitate aproape 3800 de prime de casare, din care 90 la sută pentru maşini electrice - a precizat pentru Radio România Actualităţi secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet:


Mircea Fechet: Au fost rezervate 3795 de mașini, din care aproape 90% sunt full electric și este cea mai mare cifră de mașini rezervată pentru cei patru ani de când există programul. Suplimentarea este de 60 de milioane, adică aproximativ 1.400 de tichete. În acest moment, la persoane juridice mai există aproximativ 350 de ecotichete, iar la persoane fizice, dacă ținem cont de majorarea programului cu 60 de milioane de lei, mai discutăm de încă aproximativ 1.350-1.400 de ecovouchere.


Realizator: Amintim şi că Dacia a prezentat ieri, la Paris, primul model electric din gamă - Spring -, urmând să fie disponibil din toamna anului viitor. În ce priveşte infrastructura de încărcare pentru maşinile electrice, Administraţia Fondului pentru Mediu derulează un program pentru amenajarea a 288 de staţii în 37 de municipii reşedinţă de judeţ.


Etichete bugetrabla plusecotichetemasiniministerul mediului(RS)mircea fechet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live