Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

28 Aprilie 2021
Vizualizari: 326
Comentează add

Consilierii USR-PLUS care, împreună cu cei ai PNL, formează majoritatea în Consiliul General au votat, așa cum au anunțat. împotrivă.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost respins de Consiliul General

radio-romania-actualitati

Foto: www.facebook.com/PMBucuresti.

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general, Nicușor Dan, a fost respins de Consiliul General.

Consilierii USR-PLUS care, împreună cu cei ai PNL, formează majoritatea în Consiliul General au votat, așa cum au anunțat. împotrivă.

Potrivit viceprimarului din partea USR, Horia Tomescu, veniturile estimate la construcția bugetului ar fi nerealiste și umflate.

Horia Tomescu: Avem estimate venituri de aproape şapte miliarde. Am fost surprins să văd această sumă prinsă în buget, pentru că în toate discuțiile pe care le-am avut cu primarul și cu directorii din primărie. Sumele avansate au fost în jur de 4,5, cinci miliarde de lei. Avem deci motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste. Va trebui să tăiem din bani. Noi vrem să avem un buget realist, așa încât să prioritizăm cheltuielile și ele să fie respectate. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat.

Realizator: De cealaltă parte, primarul general, Nicușor Dan, afirmă că bugetul supus votului astăzi este cel prezentat și discutat în urmă cu șase săptămâni.

Nicuşor Dan: Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi. Vă spun sincer sunt uluit. Adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente, nu se poate așa ceva! Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă, pentru ca să putem să începem investițiile.

Realizator: 17 consilieri generali au votat pentru, 22 împotrivă și 14 s-au abținut, precizează reporterul nostru, Atena Teognoste.

(RS)


Etichete bugetprimăriebucuresticonsiliul generalnicuşordanusr-plushoria tomescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live