Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

15 Februarie 2019
Vizualizari: 811
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat principalele repere ale proiectul bugetului de stat pentru acest an.

Bugetul pe 2019 a fost adoptat de plenul reunit al Parlamentului

alina-stanuta

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat principalele repere ale proiectul bugetului de stat pentru acest an. Foto: Agerpres.

Proiectul bugetului de stat pentru acest an a fost adoptat în Parlament cu puţin timp în urmă.

La finalul dezbaterilor, premierul Viorica Dăncilă a prezentat principalele repere ale documentului.

Alina Stănuţă revine cu detalii în direct de la Palatul Parlamentului. Bună ziua, Alina!


Reporter: Bună ziua! Într-adevăr, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2019, care prevede şi majorarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptat de plenul reunit al Parlamentului cu 275 de  voturi pentru, 122 de voturi împotrivă şi două abţineri. Premierul Viorica Dăncilă declara înaintea votului de aici din plenul reunit că bugetul reflectă realitatea economică şi socială din România, dar şi concepţia politică a alianţei PSD-ALDE.

Construcţia bugetului s-a bazat pe o creştere economică, un pic mai mare şi un deficit mai mic. În 2019 avem multe proiecte care aduc bani pentru investiţii - mai spunea Viorica Dăncilă, care anunţa că cele trei domenii prioritare ale bugetului sunt: sănătatea, educaţia şi investiţiile.


Vicorica Dăncilă: După doi ani de majorări consistente de pensii şi salarii, preocuparea cea mai importantă a cetăţenilor o reprezintă în mod firesc investiţiile în infrastructura de transport, în sănătate, în grădiniţe, şcoli, în agricultură şi, desigur, în proiectele de dezvoltare locală. Am ţinut, deci, cont de vocea cetăţenilor şi am croit un buget care să răspundă acestor aşteptări. Este absolut necesar să legăm graniţa de vest cu Marea Neagră pentru a pune România pe harta marilor trasee comerciale către centrul şi vestul Europei. Dar în acelaşi timp este necesar să recuperăm decalajele de dezvoltare din Moldova şi din sud, pentru că toţi cetăţenii României merită un trai decent. O altă veste bună este că în acest an programele europene vor merge cu toate motoarele turate.


Reporter: Aici, în parlament, are loc, în acest moment, explicaţia votului pentru proiectul de buget şi urmează votul pentru bugetul asigurărilor sociale.


Etichete viorica dancilapremierbugetparlamentinvestitii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live