Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2013
Vizualizari: 1094
Comentează add

Reprezentanţii puterii afirmă că banii nu vor fi alocaţi pe criterii politice şi că bugetul prevăzut pe anul viitor este unul echilibrat şi conform cu realitatea economică a ţării.

Bugetul asigurărilor sociale pe 2014, dezbătut în parlament

radiojurnal

Camera Deputaţilor. Foto: cdep.ro.

Plenul reunit al Parlamentului va dezbate bugetul asigurărilor sociale pe 2014 după ce a încheiat aproape de miezul nopţii adoptarea tuturor articolelor şi a anexelor din proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Senatorii şi deputaţii nu au adoptat niciunul dintre cele aproape 1.400 de amendamente ale opoziţiei, toate articolele şi sumele destinate ordonatorilor de credite păstrându-şi forma agreată la sfârşitul săptămânii trecute de comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Reprezentanţii opoziţiei şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu măsurile introduse de guvernul USL în bugetul pe anul viitor, precum şi în legătură cu felul în care s-au desfăşurat dezbaterile pe marginea acestui subiect.

Membrii PP-DD au părăsit dezbaterile, în timp ce membrii PDL au acuzat slaba finanţare în domenii-cheie, precum sănătatea sau educaţia.

"Din nefericire, USL-ul a călcat în picioare orice propunere a Partidului Democrat Liberal. Dezbaterea de la buget confirmă că USL sacrifică domenii-cheie pentru bunăstarea baronilor locali şi pentru bani de campanie anul viitor", a declarat deputatul PDL Raluca Turcan.

Pe de altă parte, reprezentanţii puterii afirmă că banii nu vor fi alocaţi pe criterii politice şi că bugetul prevăzut pe anul viitor este unul echilibrat şi conform cu realitatea economică a ţării.

Premierul Victor Ponta a spus că obiectivul principal este ca românii să simtă în propriile venituri creşterea economică.

"Vreau să vă rog să vă gândiţi că sunt 20 de milioane de români care aşteaptă creşterea pensiei, care aşteaptă sprijinul pentru viaţa lor de zi cu zi şi după ce se epuizează bătăliile politice obişnuite să avem aprobată, promulgată şi posibil de aplicat această lege care va face viaţa românilor mai bună", a spus premierul.

Discuţiile continuă astăzi cu legea bugetului asigurărilor sociale de de stat pe anul viitor. Votul final asupra celor două proiecte va fi dat cel mai probabil în această seară.


Etichete parlamentUSLVictor PontabugetasigurărisocialePPDDPDLcredite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live