Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bârgăoan

16 Decembrie 2010
Vizualizari: 1638
Comentează add

Guvernul a suplimentat bugetele ministerelor Transporturilor, Mediului, Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării Regionale, Apărării şi cel al Finanţelor, din fondul de rezervă, cu peste un miliard de lei.

Bugetele a şase ministere, suplimentate

angela-bargaoan

O parte din tronsonul de 12 kilometri din Autostrada Transilvania (A3). Foto: Agerpres.

Guvernul a suplimentat miercuri din fondul de rezervă bugetele a şase ministere.

Pentru plata arieratelor, aproape jumătate din sumă este destinată plăţii datoriilor către operatori economici din domeniul transporturilor.

Ministerele Transporturilor, Mediului, Adiministraţiei şi Internelor, Dezvoltării Regionale, Apărării şi cel al Finanţelor primesc din Fondul de rezervă 1.220.000.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt Ioana Muntean, aproape jumătate din această sumă este destinată plăţii arieratelor în domeniul transporturilor.

Ioana Muntean a declarat că măsura are impact asupra mediului privat.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, "din fondul de rezervă au fost alocaţi 550 de milioane de lei Ministerului Transporturilor pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile, în unele cazuri chiar datorii de un an, operatorilor de transport rutier".

Din această sumă, Ioana Muntean a precizat că 64.016.000 de lei sunt destinaţi operatorilor din domeniul transporturilor care au oferit servicii pensionarilor, studenţilor şi elevilor care beneficiază de facilităţi pentru transportul public.

Ministerul Transporturilor a mai primit bani pentru reparaţii la metrou, dar şi pentru reabilitarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere şi feroviare.

Cei 68 de milioane de lei alocaţi Ministerului Mediului vor fi folosiţi pentru plata datoriilor acumulate cu reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canal.

Din cele 71 de milioane de lei ce revin Ministerului Dezvoltării Regionale vor fi plătite primele acordate de stat pentru reabilitarea locuinţelor şi va fi suplimentat cu 34 de milioane de lei bugetul Programului ANL.

Şi bugetul Administraţiei şi Internelor va fi suplimentat cu 187 de milioane de lei pentru plata unor  obligaţii ale ministerului.


Etichete bugetbaniministerebanifondul de rezervăTransporturiMediuAdiministraţieInterneDezvoltării RegionaleApărărareFinanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live