Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

15 Februarie 2019
Vizualizari: 3783
Comentează add

O expoziție dedicată Cartierului Creativ reprezintă Bucureștiul în programul festivalului "Madrid Design Festival", ca proiect internațional invitat.

Bucureștiul poate deveni o atracție turistică prin "Cartierul Creativ"

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Președinta ICR, Liliana Țuroiu. Foto: Annamaria Damian.

O expoziție dedicată Cartierului Creativ reprezintă Bucureștiul în programul festivalului  MADRID DESIGN FESTIVAL, ca proiect internațional invitat.

Proiectul aparține Institutul Cultural Român și The Institute și poate fi văzut în perioada 15 februarie- 31 martie 2019, la noul sediu al Institutului Cultural Român din Madrid (Plaza del Cordón, 1), inaugurat miercuri de președinta ICR, Liliana Țuroiu.

Expoziția despre Cartierul Creativ transpune la Madrid imaginea unui București vibrant, creativ, ancorat în prezent, unde spiritul antreprenorial este din ce în ce mai puternic reprezentat.

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei - Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative.


Expoziția propune o plimbare imaginară prin care vizitatorul explorează străzile Cartierului Creativ din București, descoperă poveștile designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care s-au născut cele mai inovatoare business-uri și spații din oraș.

Madrid Design Festival este un festival care se desfășoară pe tot parcursul lunii februarie, se află a la doua ediție ș iare aproximativ 250 de evenimente și 60 de expoziții.


La prima ediție a avut 163.000 de vizitatori.

AUDIO: Scurt interviu cu Andrei Borțun - CEO The Institute.

FOTO: Andrei Borțun, CEO The Institute. Sursa foto: Annamaria Damian.

ceo the institute


Etichete exclusiv radiospaniabucuresticartierul creativmadrid design festivalromaniaicricr madridliliana turoiuandrei bortunceo the institute

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live