Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

27 Aprilie 2021
Vizualizari: 495
Comentează add

Majorarea taxelor pentru parcările de reședință a fost propusă printr-un amendament la proiect, susținut de primarul general Nicușor Dan, la propunerea primarilor de sector.

București: Taxele pentru parcările de reşedinţă, majorate de opt ori

radio-romania-actualitati

ArhivăFoto: Atena Teognoste.

Începând de anul viitor, taxele pentru parcările de reședință din București se vor majora de opt ori, potrivit proiectului aprobat astăzi de consilierii generali.

Astfel, în zona A, proprietarul unui astfel de loc de parcare va plăti 600 de lei pe an, în zona B, 500 de lei, în zona C, 400 de lei pe an, iar în zona D, 300 de lei pe an.

Majorarea taxelor pentru parcările de reședință a fost propusă printr-un  amendament la proiect, susținut de primarul general Nicușor Dan, la propunerea primarilor de sector.


Nicuşor Dan: Aici este vorba de o solicitare care a venit, în ansamblu, semnată de toți cei șase primari de sector. Taxa pentru utilizarea locurilor publice ca parcări de reședință. În primul rând, în loc să trecem suma pe zi, să o trecem pe an. Deci lei/an/vehicul, iar aici, pentru cele patru zone, să fie 600 de lei, 500 de lei, 400 de lei, 300 de lei.


Realizator: Consilierul municipal, Aurelian Bădulescu, a precizat că această majorare, prin amendament, a ocolit dezbaterea publică, iar noile prevederi nu le vor permite cetățenilor să plătească mai puțin de un an în cazul în care înstrăinează autovehiculul.


Aurelian Bădulescu: Nu trebuie să întrebăm bucureștenii? Şi de ce faceți următoarea chestiune, adică de ce pe an? Dacă eu sunt proprietarul mașinii doar patru luni pe an și după aceea vreau să o vând cum îmi iau eu diferența de bani de la cât am fost în proprietatea mașinii sau a locului de parcare și până la sfârșitul anului? Că așa vrem noi? Lăsăm banii la primar? Nu ne gândim și noi la bucureștean? Nu aţi spus că sunteți pentru oameni, domnul Nicușor Dan?


Realizator: Vă reamintim că proiectul, care a fost pus în dezbatere publică, prevedea doar majorarea cu indicele inflației a taxei pentru parcările de reședință.

(RS)


Etichete bucurestitaxeparcarizoneprimarienicusor dan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live