Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

28 Noiembrie 2021
Vizualizari: 624
Comentează add

În București, în această dimineață, este programată repetiția generală cu 1.500 de militari care vor bate pas de defilare la Arcul de Triumf.

București: Repetiție generală pentru parada de Ziua Naţională. Restricții

radio-romania-actualitati

Repetiții paradă de Ziua Națională. FOTO: Oana Bâlă.

Pregătirile pentru parada de Ziua Națională a intrat în linie dreaptă. În București, în această dimineață, este programată repetiția generală cu 1.500 de militari care vor bate pas de defilare la Arcul de Triumf.

În premieră vor fi prezentate transportoarele blindate Piranha V și și formații cu sisteme de rachetă HIMARS și Patriot. Comandantul paradei, generalul maior Gheorghiță Vlad, promite că românii vor avea ce să vadă și vor fi mulțumiți.

Detalii în relatarea semnată de Oana Bâlă. Reporter: Detașamente de militari, specialiști și mijloace tehnice din dotarea instituțiilor de apărare vor defila astăzi la Arcul de Triumf, în cadrul repetiției generale pentru parada militară organizată pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Ceremonia din acest an se va desfășura într-un format restrâns, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit generalului maior Gheorghiță Vlad, comandantul paradei, vor participa 1.500 de militari, 30 de aeronave şi aproximativ 100 de autovehicule. Parada militară din acest an aduce și noutăți.


Reporter: În blocurile de defilare sunt selecţionaţi numai militari cu vastă experiență, cei care au fost în taberele de operații din Angola, Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. Avem în detașamentul de defilare cu tehnică echipamentele rachete antiaeriene Patriot, sistemele HIMARS, Piranha V, Piranha III, echipamente ale forțelor terestre și încheiem blocul de defilare cu aviație cu escadrila de F-16. Eu zic că avem noutăți și publicul larg o să fie mulțumit de ceea ce o să vadă.


Reporter: La parada militară vor putea fi prezente cel mult 400 de persoane în tribuna oficială. În schimb, accesul public va fi liber în zona Arcului de Triumf, cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus.

Restricţii de circulaţie în Capitală pentru parada de Ziua Naţională
 

Pentru repetiția generală de astăzi sunt deja impuse restricții de circulație în zona Piața Presei Libere, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, inclusiv cu închiderea traficului pe Şoseaua Kiseleff, până la ora 16:00.

Bucureștenii și cei care tranzitează Capitala sunt rugați de Poliția Rutieră să ocolească zona.

Mai multe informații despre străzile cu circulația restricționată găsiți pe site-ul brigăzii de Poliție Rutieră.

FOTO: bpr.politiaromana.ro.
   (RS)


Etichete armataarcul de triumfbucurestirepetitiirestrictiiparadaziua nationala(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live