Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2020
Vizualizari: 582
Comentează add

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat astăzi un proiect care presupune testarea a 11.000 de bucureșteni voluntari pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV2.

București: Proiectul care presupune testarea a 11.000 de voluntari, aprobat

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat astăzi un proiect care presupune testarea a 11.000 de bucureșteni voluntari pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV2.

Potrivit primarului general Gabriela Firea, municipalitatea va plătit 200 de lei pentru fiecare test către spitalele și clinicile participante la program.

Ea a adăugat că în câteva zile va fi lansată și platforma care va permite înscrierea voluntarilor și a subliniat că aceștia nu vor primi vouchere sau bonuri. Gabriela Firea a explicat şi ce se va întâmpla cu persoanele care vor fi depistate cu coronavirus:

Gabriela Firea: Cetăţenii care vor ieși pozitiv la acest test vor urma procedura internațională și națională existentă în acest moment, și anume internare, DSP dispune anchetă epidemiologică și se realizează teste și celor cu care au intrat în contact, acasă sau la serviciu.

Acest proiect este diferit de cel realizat de Institutul ''Matei Balș" și împreună cu primăriile de sector, care prevede testarea eșantionată bucureștenilor în ceea ce privește anticorpii și care va arăta cum anume a circulat virusul în București. De asemenea, autoritățile au anunțat că de la 1 iunie se va realiza un studiu la nivel național în cadrul căruia populaţia va fi testată pentru a-i fi evaluată starea de imunizare la noul coronavirus.

Specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ar urma să definitiveze săptămâna aceasta planul de testare, care va fi apoi discutat de experții Organizației Mondiale a Sănătății.


Etichete (ii)testarebucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live