Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

1 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1490
Comentează add

Mai mult de jumătate dintre solicitări au fost cazuri grave, în care viaţa pacientului era în pericol, a spus pentru RRA, managerul Serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

București: peste 800 de solicitări la Ambulanță de Revelion

adriana-turea

Foto: captură video.

La Bucureşti, peste 830 de persoane au apelat la salvare în ultima zi a anului trecut şi de revelion.

Mai mult de jumătate dintre solicitări au fost cazuri grave, în care viaţa pacientului era în pericol, după cum ne-a declarat managerul Serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

"Din totalul cazurilor, 23 de persoane au prezentat lipotimii şi sincope în loc public. Au fost cinci tentative de suicid; niciuna dintre acestea nu s-a sfârşit tragic. Au mai fost 24 de traumatisme, o parte dintre ele traumatisme prin cădere, suspiciuni de fractură la nivelul membrelor şi un număr de sincope şi lipotimii în locuinţe - şi acestea au fost în număr de 32. De asemenea, a fost şi un număr de 27 de persoane, oameni fără adăpost, care au fost transportaţi o parte la spitalele de urgenţă, iar o altă parte la adăposturile primăriilor".

Reporter: Dacă trebuie să ieşim din casă, ce ar trebui să facem?

Alis Grasu: "Sigur, temperaturile ambientale sunt foarte scăzute, de aceea indicat ar fi copiii mici, persoanele de vârsta a treia, persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, cu afecţiuni respiratorii sau osteoarticulare să nu prea iasă în gerul de afară. Vor trebui să poarte o îmbrăcăminte adecvată, călduroasă, în mai multe straturi, iar ultima haină să fie impermeabilă, astfel încât să reziste la umezeală şi la vânt".


Etichete Știri BucureștipersoanesalvareAlis Grasuambulantasuicidfracturilipotimiiadaposturigerafectiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live