Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 229
Comentează add

Autorităţile anunţă că iau măsuri pentru monitorizarea şi intervenţia rapidă în situaţia apariţiei unor cazuri de infecţie cu coronavirus.

Bucureşti: "Grup de monitorizare interministerial" în cazul coronavirusului

radiojurnal

Aeroport international. Foto: Arhivă/ Agerpres/ AP

Autorităţile au  anunţat că au constituit, astăzi, un grup de lucru interministerial pentru monitorizarea şi inervenţia rapidă în situaţia apariţiei în ţară a unor cazuri de infecţie cu noul coronavirus ce a făcut deja nouă morţi în China.

Fac parte reprezentanţi de la ministerele Sănătăţii şi de Interne şi specialişti în microbiologie şi boli infecţioase.

Au fost decise rapid şi primele măsuri, anunţate de preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Noi am făcut nominalizarea unităților sanitare care să primească pacienți. E vorba de spitalele de boli infecțioase "Matei Balş" și "Babeș" din București și cele de boli infecțioase din Iași, Cluj și Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator în cazul apariției unor cazuri suspecte și bineînțeles există un set de măsuri de alertare a autorităților de sănătate publică și a tuturor unităților sanitare inclusiv a medicilor de familie.

Vor fi luate măsuri suplimentare şi la aeroporturile internaţionale, unde urmează să vină echipe de permanenţă medicală.

De asemenea ar urma să fie instalate aparate care să identifice rapid persoanele cu febră ce vor să intre în ţară, a explicat managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: Am făcut o recomandare și această recomandare va fi trimisă de către Ministerul Sănătății către Ministerul Transporturilor, astfel încât se ia în calcul aplasarea de astfel de camere termice pentru determinarea pacienților cu febră. Oricum, datorită modificării circulației microorganismelor, cel târziu de anul viitor acesta va fi standardul operațional pentru toate aeroporturile internaționale din lume.


Etichete aeroporttraficcoronavirusmasuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live