Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

31 Ianuarie 2019
Vizualizari: 528
Comentează add

București - Declarații contradictorii privind clorul din apă

-

  

Apa din Capitală de la sistemul centralizat poate fi folosită, nu există pericol pentru sănătate - au dat din nou asigurări astăzi reprezentanţii Apa Nova. Directorul general adjunct al companiei, Mihai Savin, a spus în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că rezultatele probelor prelevate de Apa Nova începând din 29 ianuarie nu indică depăşiri ale clorului peste limita admisă de lege.

Mihai Savin: A existat, într-adevăr, o depășire pe râul Argeș a indicatorului amoniu. Măsura cea mai urgentă și cea mai rapidă a fost o creștere a dozei de clor, dar nu peste limitele admise de lege. Aceasta doză un pic crescută a dat în anumite punct din Sectorul 6 un miros de clor. Ulterior, am trecut la alimentarea orașului București preponderent din râul Dâmbovița, astfel am atenuat orice altă posibilă poluare a surselor de apă  și a rețelei de distribuție a apei din râul Argeș. Apă este potabilă și este bună de folosit. Nu cunoaștem pe ce se bazează  Ministerul Sănătății, nu am primit nicio notificare legată de o eventuală problemă în rețeaua de distribuție a apei. Noi vă garantăm că ceea ce facem, facem cu profesionalism și nu există niciun pericol pentru sănătatea publică.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au prelevat la rândul lor probe. Acestea au arătat că a fost o depăşire a limitelor de clor. Recomandarea de a nu consuma apă de la robinet pentru locuitorii sectoarelor 5 şi 6 a fost făcută mai ales pentru persoanele sensibile sau alergice, a mai spus Sorina Pintea.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii au recomandat populaţiei din sectoarele 5 şi 6 să nu folosească apa la gătit pentru că apa fiartă măreşte concentraţia de clor.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că dacă populaţia consumă apă cu un nivel de clor depăşit acest lucru nu influenţează sănătatea pe termen scurt sau pe termen lung, dar poate să provoace persoanelor alergice, persoanelor care suferă de astm bronşic, persoanelor care suferă de anumite boli rare disconfort şi chiar agravarea simptomelor.

Sorina Pintea a menţionat că a recomandat, nu a obligat populaţia să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum. Recomandarea se menţine, deoarece a fost sesizat şi un gust metalic, iar testarea pentru metale grele durează.

 Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a anunţat astăzi că va trimite corpul de control la Apa Nova, pentru a verifica daca apa furnizată bucureştenilor este sau nu potabilă, în condiţiile în care pe această temă au fost declaraţii contradictorii între reprezentanţii firmei şi cei ai Ministerul Sănătăţii.
 


Etichete clorBucurestiapa potabilaApa Novaministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live