Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Mai 2022
Vizualizari: 365
Comentează add

"Fii avocat în şcoala ta!" se numeşte proiectul iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi are ca scop promovarea culturii legalităţii şi a responsabilităţii.

București:300 avocaţi predau în 130 de şcoli şi licee cursuri despre reguli

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

În Bucureşti, circa 300 de avocaţi predau timp de cinci săptămâni în 130 de şcoli şi licee ale Capitalei cursuri despre legi, sancţiuni sau reguli. "Fii avocat în şcoala ta!" se numeşte proiectul iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi are ca scop promovarea culturii legalităţii şi a responsabilităţii în societate, încă de pe băncile şcolii. Cursurile au caracter interactiv şi includ numeroase cazuri practice pentru o cât mai bună înţelegere a conceptelor juridice. Transmite Redactorul RRA, Alina Stănuţă, are mai multe detalii.


Alina Stănuţă: Cursul de educaţie juridică poartă numele "Fii cool, fără să fii penal!" şi se adresează elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal. Astfel, copiii pot afla că glumele sau gesturile de bravadă pot purta denumiri ca vătămare corporală, iar participanţii nu mai sunt doar coleg sau prieten, ci: autori, complici sau instigatori. Adolescenţii vor afla de asemenea cât de uşor pot deveni victime ale unor infracţiuni care ţin de violarea intimităţii. Oricum, accesarea telefonului sau mesageriei unui coleg este infracţiune. Apoi avocaţii le vor explica faptul că există şi infracţiuni mai grave ca: şantajul, violul sau bullying-ul. Infracţiunile informatice sunt o tentaţie uriaşă pentru copii, iar ei trebuie să înveţe unde se termină îndemânarea de a mânui calculatoarele şi de unde începe încălcarea legii. În timpul cursurilor la care vor participa nume mari din avocatura bucureşteană vor fi organizate şi simulări de procese pentru ca elevii să se familiarizeze cu sistemul judiciar românesc.


Etichete 300 de avocaţi130 de şcoli şi liceecursurilegisancţiuni sau reguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live