Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

22 Martie 2016
Vizualizari: 1710
Comentează add

Corespondentul RRA spune că Bruxellesul trăieşte un coşmar şi nu s-a confruntat cu astfel de atacuri teroriste în ultimii ani.

Bruxellesul "trăieşte un coşmar"

cerasela-radulescu-bruxelles

Arhivă: Militari în patrulare în Bruxelles, 21 noiembrie 2015. Foto: Bogdan Rădulescu/Radio Romania.Observator European.

La Bruxelles, bilanţul victimelor după atentatele teroriste din cursul dimineţii a urcat la 34 de morţi.

Cel puţin 20 de oameni au murit în explozia care a avut loc la metroul din capitala belgiană, după dubla explozie cu bombă de la aeroportul Zaventem din apropierea Bruxellesului.

Au fost luate măsuri sporite de securitate, iar transportul public şi comunicaţiile telefonice sunt paralizate.

Intrăm acum în legătură directă cu corespondenta noastră de la Bruxelles, Cerasela Rădulescu. Bună ziua, Cerasela! 

Reporter: Bună ziua, Cristina. Într-adevăr, cifrele sunt provizorii, vorbim de 34 de morţi în total şi cei mai mulţi dintre ei numai la staţia de metrou Maelbeek, unde mă aflu în prezent. Am văzut imagini de coşmar. Lumea este panicată, răniţi, sânge pe trotuar. Sunt peste 100 de răniţi şi aceştia sunt numai la staţia de metrou Maelbeek, undeva lângă înstituţiile europene. Bruxellesul trăieşte un coşmar şi nu s-a confruntat cu astfel de atacuri teroriste în ultimii ani. Repet, la aeroport, în această dimineaţă, la oră de vârf, ora locală 8.06 -  9.06 la Bucureşti - câţiva terorişti au detonat bombe în aeroport, în holul de îmbarcări. Aceştia au folosit şi arme Kalaşnikov cu care au tras - spune poliţia - iar unul din atacatori a strigat în limba arabă. Este foarte clar că pistele conduc spre atentate teroriste. Este panică. Copiii sunt blocaţi în şcoli, nu avem voie să îi preluăm până la ora patruidin măsuri de securitate. Aşa cum spuneai şi tu, mijloacele de transport sunt paralizate. Salvările trec în continuu. Aici, la staţia de metrou este infernal. S-a încercuit deja un perimetru, ca să nu mai vorbim la aeroportul  Zaventem, unde circulaţia a fost întreruptă în zonă şi, în continuare, sunt percheziţii în tot Bruxellesul în căutarea unor alţi potenţiali terorişti pentru că se pare că povestea nu se încheie aici. Aşa cum ştim, ne aflăm la alertă maximă din nou, începând din această dimineaţă -  patru din patru - alertă teroristă maximă şi ar mai fi de spus că statele vecine  Belgiei au anunţat măsuri de securitate suplimentare la frontiere, iar că centrala nucleară de la Tihange, cea mai importantă de pe teritoriul Belgiei, a fost inclusă într-un plan special de securitate de teama atentatelor teroriste şi a unui incident nuclear. Am văzut, aşa cum spuneam, imagini înfiorătoare, oameni panicaţi. Nimeni nu înţelege de ce capitala europeană traieşte astfel de momente. Voi reveni cu informaţii pe parcursul întregii zile. Din fericire, comunicaţiile se pare ca s-au reluat şi putem comunica din acest /.../ 

Realizator: Dar transportul în comun este in continuare paralizat, spui. 

Reporter: Paralizat. Într-adevăr, metroul nici nu se pune problema să funcţioneze. A fost închis imediat... 

Realizator: Nici trenurile? 

Reporter: Trenurile, la fel, mai ales cele care se îndreaptă spre aeroport şi ar mai fi de spus că toate aeroporturile din Belgia se află sub alertă de cod roşu - patru din patru - sunt închise. Nu zboară niciun avion deasupra Belgiei în acest moment.


Etichete atentate la bruxellesatacurile de la bruxellesbilant oficialmortiranitiatentate teroriste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live