Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2022
Vizualizari: 348
Comentează add

Cu prilejul summitului european în format extins, președintele Klaus Iohannis a reafirmat convingerea privind viitorul european al ţărilor din Balcanii de Vest.

Bruxelles - s-a încheiat Consiliul European

radiojurnal

Preşedintele României Klaus Iohannis.                              Foto: presidency.ro

La Bruxelles, s-a încheiat Consiliul European, în cadrul căruia s-a acordat statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova şi Ucraina.

Pe agenda summitului s-au aflat și alte teme privind situaţia din Ucraina, relaţia Uniunii cu Balcanii de Vest şi teme economice.

Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul constant şi susţinut al României pentru Kiev şi a prezentat eforturile de a facilita exporturile de cereale ucrainene, arătând că porturile şi coridoarele de transport ale ţării noastre sunt utilizate la capacitate maximă, după cum a transmis trimisul RRA, Alina Stănuţă.

Cu prilejul summitului european în format extins, şeful statului a reafirmat convingerea privind viitorul european al ţărilor din Balcanii de Vest. Preşedintele Iohannis a reiterat susţinerea pentru deschiderea efectivă cât mai curând posibil a negocierilor cu Macedonia de Nord şi Albania şi, respectiv, identificarea unor soluţii pentru a impulsiona procesul de apropiere de uniune pentru Bosnia şi Herţegovina.


Etichete bruxellesconsiliul europeanbalcanii de vestklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live