Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Mai 2019
Vizualizari: 368
Comentează add

Bruxelles: A 10-a aniversare a Parteneriatului Estic

-

Foto: ec.europa.eu.

La Bruxelles au loc timp de două zile mai multe evenimente care marchează a 10-a aniversare a Parteneriatului Estic. Reprezentanţii celor 28 de state membre şi ai celor şase parteneri vor evalua progresele realizate în cadrul unui plan de lucru ambiţios pentru anul viitor, care vizează beneficii concrete pentru cetăţenii din întreaga regiune prin eforturi îndreptate către economii, guvernări şi societăţi mai puternice.

Corespondenţă de la Bruxelles - Reporter: Amalia Bojescu - Parteneriatul Estic s-a dovedit un proiect reciproc avantajos care a oferit rezultate concrete cetăţenilor ţărilor din vecinătatea estică, este mesajul pe care Uniunea Europeană îl transmite la 10 ani de parteneriat. În toată această perioadă, Uniunea Europeană şi cei şase parteneri estici şi-au consolidat asocierea politică şi şi-au aprofundat integrarea economică, spunea ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu: Mesajul foarte clar al Uniunii Europene este de a respecta şi de a încuraja ţările din Parteneriatul Estic să continue procesul de reforme care să le aducă cât mai aproape de valorile Uniunii Europene.

Reporter: În ceea ce priveşte Republica Moldova, Teodor Meleşcanu a precizat că în acest moment lucru cel mai important este conturarea unei majorităţi care să continue reformele pe calea apropierii de Uniunea Europeană.

La recepţia oferită în această seară de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis, care se va pronunţa pentru angajamentului Uniunii în cadrul Parteneriatului Estic.

Şeful statului va menţiona că Uniunea Europeană aşteaptă un angajament politic continuu din partea ţărilor partenere în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor asumate în relaţia cu blocul comunitar.

 


Etichete Parteneriatul EsticBruxellesTeodor MeleşcanuKlaus IohannisDonald Tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live