Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

25 Iunie 2017
Vizualizari: 1687
Comentează add

Dupa 12 ani Bricul Mircea a revenit la un eveniment nautic in Regatul Tarilor de Jos, de data aceasta in Den Helder.

Bricul Mircea participă la un eveniment nautic în Olanda

claudia-marcu-amsterdam
Dupa 12 ani Bricul Mircea a revenit la un eveniment nautic in Regatul Tarilor de Jos, de data aceasta in Den Helder, unde participa pentru prima data la SAIL Den Helder 2017.
 
“Romanii trebuie sa fie mândri ca au un asemenea velier. Si trebuie sa aibă încredere in noi. Pe părinți ii asigur ca ne vom întoarce sănătoși, cu nava in siguranță si își vor vedea copiii mult mai marinari decât au plecat”- a fost mesajul comandantului Gabriel Moise.
 
Din cei aproape 80 de cadeți, 14 sunt fete. 
Andreea Radu, studentă in anul II la Academia Navala Mircea cel Bătrân din Constanta, este pentru prima data intr-un voiaj si acela pe Bricul Mircea. Am întrebat-o ce a învățat in aceasta perioada, in afara de meseria pe care si-a ales-o. Răspunsul ei m-a surprins:
“ Am învățat sa apreciez mult mai mult Romania, am învățat sa apreciez mult mai mult drapelul tarii; este un sentiment aparte când ești intr-un port si vin românii sa viziteze nava, cu lacrimi in ochi si cu dor de casa”.
 
Si cum este colaborarea cu partea masculina a echipajului?
 
Andreea a zâmbit mai întâi si apoi a continuat: „ Este dificila, pentru ca este o lume a bărbaților. Am fost primite așa, nu știu …nu vreau sa spun ca bărbații sunt misogini, dar totuși… exista acea atitudine de genul ah, voi nu puteți sa faceți un lucru sau altul…dar până la urma exista colaborare, exista si înțelegere”.

Etichete Bricul MirceaOlandaSAIL Den Helder 2017Academia Navala Mircea cel Bătrân din ConstantaAndreea Radu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live