Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

19 Ianuarie 2019
Vizualizari: 728
Comentează add

May l-a informat pe preşedintele CE,privind negocierile cu opoziţia de la Londra,după respingerea în Parlament a Acordului,negociat cu Bruxelles-ul,pt Brexitul programat pe 29.03.

Brexit, mini-sinteză la zi

octavian-begu

 

Premierul britanic, Theresa May, l-a informat pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în legătură cu negocierile cu opoziţia de la Londra, după respingerea de către Parlament a Acordului pentru Brexit negociat cu Bruxelles-ul.

Comisia Europeană a precizat, ieri, că nu a primit, încă, o cerere privind amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniune, prevăzută la 29 martie.

Tot ieri, premierul olandez, Mark Rutte, a declarat că i-a transmis telefonic Theresei May, că el nu vede cum s-ar putea ''ciupi'' din Acordul convenit între cele două părţi şi a cerut mediului de afaceri şi instituţiilor din Olanda să intensifice pregătirile pentru un eventual Brexit fără acord.

Şi premierul francez, Edouard Philippe, a susţinut că ţara va fi pregătită în cazul unui Brexit dur, la o zi după declanşarea unui plan de pregătire în acest sens.

Pe de altă parte, Spania anunţă că pregăteşte un acord cu Regatul Unit care le permite cetăţenilor fiecăreia dintre cele două ţări care locuiesc în cealaltă să continue să voteze în cadrul alegerilor locale.

Între timp, politicieni, afacerişti, sportivi şi artişti, toţi germani, le cer britanicilor să rămână în blocul comunitar. Printre cei care au semnat apelul apărut în cotidianul The Times se numără şi Annegret Kramp-Karrenbauer, noua lideră a partidului conservator al cancelarului Angela Merkel. 


Etichete Theresa MaypreşedinteConsiliului EuropeanDonald Tusknegocieriopoziţia de la LondrarespingerParlamentAcord pentru BrexitBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live