Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

17 Ianuarie 2019
Vizualizari: 429
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, încearcă să ajungă la un consens parlamentar pentru a trece acordul de ieşire din UE.

Brexit, în impas

dan-vasiliu

Premierul britanic, Theresa May, are doar câteva zile la dispoziţie pentru a încerca să ajungă la un consens parlamentar, pentru a trece acordul de ieşire din Uniunea Europeană prin Camera Comunelor.

Ea a anunţat că este dispusă să se întâlnească cu toţii şefii partidelor politice, dar până acum s-au făcut progrese nesemnificative, în contextul în care liderul laburist Jeremy Corbyn refuză să ia parte la negocieri.

Anunţul făcut de premierul Theresa May legat de discuţiile cu toţi reprezentanţii partidelor parlamentare pare să nu fi avut niciun impact semnificativ.

Liderul laburist Jeremy Corbyn refuză să ia parte la aceste întâlniri dacă varianta Brexitului fără niciun acord nu este definitiv scoasă din calcul, iar liderii parlamentarilor scoţieni şi galezi, după o primă întâlnire cu primul-ministru, au anunţat că nici ei nu vor mai participa la discuţii până când nu este eliminată varianta ieşirii din UE fără un acord.

De cealaltă parte, Theresa May nu a lăsat să se înţeleagă că ar fi dispusă să facă compromisuri semnificative, dar s-a declarat dezamăgită de atitudinea celorlaţi lideri politici.

Theresa May: Sunt dezamăgită că liderul Partidului Laburist a ales până acum să nu ia parte la discuţii, dar uşa noastră rămâne deschisă. Nu va fi o misiune uşoară, dar parlamentarii ştiu că au datoria să acţioneze în interesul naţional pentru a se ajunge la un consens şi o rezolva această situaţie.

Astăzi şi alţi membri ai Cabinetului, printre care ministrul mediului, Michael Gove, şi cel pentru Brexit, Stephen Barclay, se vor implica în negocieri.

Este de aşteptat ca ei să se întâlnească cu lideri ai opoziţiei în încercarea de a-i convinge să susţină acordul de ieşire din UE.

Pe de altă parte, cotidianul "Daily Telegraph" a publicat stenograma unei conversaţii telefonice purtate de ministrul de Finanţe, Philip Hammond.

Într-o discuţie avută cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, el a garantat că varianta ieşirii din UE fără un acord va fi scoasă din calcul în zilele următoare.

Dar în acelaşi timp a lăsat să se înţeleagă că există şi şanse ca Articolul 50 să fie revocat.


Etichete Premierul britanicTheresa Maybrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live