Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

29 Martie 2017
Vizualizari: 978
Comentează add

Naționala Braziliei este prima calificată la Cupa Mondială din Rusia, după 3-0 împotriva Paraguayului.

Brazilia, prima națională calificată la Cupa Mondială

alex-tentu

Foto: facebook.com/fifaworldcup

Naționala Braziliei este prima calificată la Cupa Mondială din Rusia, după 3-0 împotriva Paraguayului. Pentru gazde au punctat Coutinho, Neymar și Marcelo. Surpriza serii s-a produs la La Paz. Bolivia a învins cu 2-0 Argentina, pentru care Messi și-a săvârșit prima etapă de suspendare din cele patru primite în urma injuriilor adresate brigadei de arbitri de la jocul cu Chile. Un rezultat neașteptat s-a produs și în Peru. Deși a deschis scorul, Uruguayul a pierdut cu 2-1. Columbia a învins cu 2-0 în Ecuador, grație reușitelor semnate în prima repriză de James Rodriguez și Cuadrado. Chile a început în forță partida cu Venezuela, și s-a impus cu 3-1. Alexis Sanchez și Esteban Paredes, cu o dublă, au trimis-o pe câștigătoare Copei America pe o poziție direct califcantă.

După 14 etape disputate, pe prima poziție se află Brazilia, cu 33 de puncte, urmată de Columbia, cu 24 de puncte. Uruguay și Chile se află pe locurile 3 și 4, amândouă cu câte 23 de puncte, în timp ce Argentina, cu un punct mai puțin, se află pe 5, poziție care trimite la baraj. Ecuadorul cu 20, alături pe Peru și Paraguay cu 18, mai pot spera la calificare, doar în condițiile unui parcurs perfect în ultimele patru meciuri rămase de disputat, în timp ce Bolivia și Venezuela se luptă pentru a nu ocupa ultima poziție.

În Asia, primele trei clasate din cele două grupe s-au impus. Locurile 1 și 2 din fiecare grupă merg direct în Rusia, iar cele două locuri trei vor disputa o dublă manșă pentru a stabili cine va da baraj cu locul al patrulea din America Centrală și de Nord.

În grupa A, a dominat scorul de 1-0. Liderul Iran a învins China, și a acumulat 17 puncte. Pe 2, cu 13 puncte, este Coreea de Sud, care a trecut de Siria, iar pe 3, cu un punct mai puțin, se află Uzbekistanul, după victoria în fața Qatarului. Cu 3 etape rămase de disputat, doar Siria, aflată pe 4, cu 8 puncte, mai poate viza calificarea.

În grupa B, Japonia rămâne pe primul loc, la egalitate cu Arabia Saudită. Niponii s-au impus cu 4-0 în fața Thailandei, în timp ce saudiții au trecut cu 1-0 de Irak. Australia rămâne la trei lungimi în spate, după 2-0 împotriva Emiratelor Arabe Unite, care se află pe 4, la 4 puncte de canguri.

În America Centrală și de Nord, primele trei clasate merg direct la Cupa Mondială, iar locul 4 dă baraj cu învingătoarea dublei manșe dintre locurile 3 din Asia. Mexicul și-a consolidat prima poziție, după 1-0 în Trindad Tobago. Următoarele clasate au remizat, 1-1. Costa Rica în Honduras și Panama împotriva Statelor Unite ale Americii.

În Oceania, Noua Zeelandă și-a asigurat prima poziție în grupa A, după 2-0 cu Fiji. În grupa B, Papua Noua Guinee a reintrat în cursa pentru locul întâi, după 2-1 împotriva liderului Tahiti, care are 6 puncte, însă a disputat toate meciurile programate. Câștigătoarele celor două grupe vor susține o dublă manșă, iar învingătoarea va da baraj cu locul 5 din America de Sud.

În Europa am avut parte de o serie de jocuri amicale. Spania a învins cu 2-0 Franța, cu golurile semnate de David Silva și Gerard Deulofeu. Ultima reușită a ibericilor a fost validată grație probei video. De partea cealaltă, sistemul de arbitraj computerizat i-a anulat golul lui Griezmann.

Cu Fred Grim pe bancă, în locul lui Danny Blind, demis după eșecul din Bulgaria, Olanda a pierdut 1-2 împotriva Italiei. Gazdele au fost în avantaj, după autogolul lui Romagnoli, însă Italia a întors partida în doar 20 de minute, grație lui Eder și Bonucci.

Cristiano Ronaldo s-a întors cu gol în orașul natal, Funchal, însă Portugalia a pierdut cu 2-3 amicalul împotriva Suediei, iar scorul serii s-a înregistrat la Sochi, unde Rusia și Belgia au terminat la egalitate, 3-3.


Etichete Cupa MondialăBraziliaCalificăriRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live