Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

20 August 2010
Vizualizari: 2385
Comentează add

Firma americană proprietară a platformei care a explodat în Golful Mexic la 20 aprilie, Transocean, a acuzat British Petroleum că ar ascunde informaţii esenţiale legate de explozia ce a provocat dezastrul.

BP, acuzat că ascunde dovezi de la dezastrul din Golful Mexic

paul-poterasi

Scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon a provocat unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din ultimele decenii.

Compania British Petroleum a fost acuzată că ar ascunde informaţii esenţiale legate de explozia ce a provocat dezastrul din Golful Mexic, transmite BBC.

Acuzaţiile vin din partea firmei americane Transocean, care deţine platforma petrolieră care a explodat în Golful Mexic la 20 aprilie, şi au fost prezentate într-o scrisoare adresată cabinetului preşedintelui Barack Obama.

În scrisoare se arată că British Petroleum a refuzat, în mod repetat, să-i permită accesul la informaţii esenţiale pentru a întreprinde o anchetă internă a accidentului.

Transocean se confruntă cu peste 249 procese pentru daune în urma dezastrului din luna aprilie.

Compania a cerut unui tribunal să-i limiteze datoriile la 27 de milioane de dolari, spunând că nu a fost responsabilă pentru dezastru.

Gigantul petrolier britanic British Petroleum a respins acuzaţiile, afirmând că scrisoare conţine afirmaţii eronate şi înşelătoare.

"Suntem dezamăgiţi că Transocean a optat pentru o scrisoare cu atât de multe afirmaţii eronate şi inoportune, inclusiv că BP deţine dovezi cu privire la explozie şi scurgerea de petrol", a precizat compania British Petroleum.

Dezastrul din Golful Mexic este considerat a fi cea mai mare catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite.


Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBritish PetroleumGolful MexicpetrolBarack ObamaTransocean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live