Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

19 Septembrie 2010
Vizualizari: 1482
Comentează add

Din puţul de petrol aparţinând companiei British Petroleum s-au scurs milioane de barili de petrol în Golful Mexicului. Incidentul a cauzat cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA.

BP a sigilat puţul de petrol din Golful Mexic

ioana-dogaru

O broască ţestoasă încercă să scape de pata de petrol. Foto: AFP.

British Petroleum a reuşit să sigileze puţul de petrol din Golful Mexic, potrivit BBC.

Un test de presiune a verificat rezistenţa dopului de ciment pus deasupra puţului şi rezultatele au arătat că acesta rezistă presiunii.

Preşedintele american Barack Obamab a salutat vestea şi a promis că îi va ajuta în continuare pe cei afectaţi de cea mai mare scurgere de petrol din istoria SUA.

O cantitate uriașă de petrol, milioane de barili, s-a scurs în Golful Mexic după ce în urmă cu cinci luni a avut loc o explozie.

Acest incident a dus la demisia preşedintelui companiei British Petroleum, Tony Hayward şi la impunerea unui moratoriu privind forajele la mare adâncime.

La începutul lunii august, guvernul Statelor Unite anunța că aproape trei sferturi din petrolul vărsat a fost curățat sau eliminat pe căi naturale.

Cercetări mai recente au arătat însă că există un strat de petrol de 200 de metri adâncime și lat de 2 kilometri în jurul zonei unde a avut loc accidentul ecologic, mai notează BBC.


Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBritish PetroleumGolful Mexicscurgerepetrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live