Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

31 August 2017
Vizualizari: 919
Comentează add

Trei milioane de euro costă relocarea gunoiului existent în vechea groapă a municipiului Botoşani.

Botoşani: Nu sunt bani pentru relocarea gunoiului

gina-poenaru-botosani

Foto: Arhivă / radioiasi.ro.

Trei milioane de euro costă în prezent relocarea gunoiului existent în vechea groapă a municipiului Botoşani. Aceasta a fost închisă în 2012, dar au rămas acolo peste 100.000 de tone de deşeuri. Primăria spune că nu dispune de bani pentru mutarea gunoiului, însă riscă să fie amendată de autorităţile de mediu.

Primăria municipiului Botoşani s-a angajat ca, odată cu deschiderea depozitului ecologic de deşeuri de la Stăuceni, va reloca gunoiul depozitat la marginea oraşului în gropile temporare.

Cosmin Andrei, viceprimar Botoşani: Costurile au crescut foarte mult pentru că am depozitat cantităţi apreciabile pe aceste depozite. Această depozitare nu s-a făcut din cauze care să ne fie imputabile. S-a întârziat foarte mult cu proiectul integrat de deşeuri la nivel judeţean, realizat cu fonduri europene. A trebuit să depozităm undeva gunoiul, o activitate cu caracter permanent, se generează în continuu, trebuia strâns. Mai mult, am ajutat şi câteva UAT-uri din judeţ şi am preluat deşeurile şi de la dumnealor.

Pentru a scăpa de această corvoadă financiară, conducerea Societăţii Urban Serv a făcut demersuri la Ministerul Mediului şi a solicitat închiderea fără a mai fi necesară relocarea deşeurilor, ci doar neutralizarea lor pe actualul amplasament. Solicitarea are la bază faptul că şi în alte oraşe din ţară există spaţii de depozitare temporară a deşeurilor.

Municipalitatea botoşăneană şi Societatea Urban Serv ar fi trebuit să rezolve problema deşeurilor din zona Rediu până pe 30 iunie. Cum termenul a fost depăşit, Primăria şi societatea de salubrizare riscă să fie amendate de Garda de Mediu.


Etichete groapa de gunoiBotoşani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live