Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2015
Vizualizari: 1248
Comentează add

Ministrul Afacerilor Externe a declarat că România nu se simte intimidată de amenințările Rusiei și că protecția de către NATO a flancului estic este urmare a atitudinii Rusiei.

Bogdan Aurescu: România nu se simte intimidată de declarațiile Rusiei

radiojurnal

Ministrul Bogdan Aurescu. Foto: MAE.

România nu este intimidată de ameninţările formulate de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, a declarat la Cluj ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.

El a subliniat faptul că măsurile luate de NATO pentru protejarea aliaţilor de pe flancul estic nu sunt decât o reacţie la agresiunea rusească în Ucraina.

"Măsurile pe care Alianţa Nord-Atlantică le-a luat, în urma deciziilor adoptate la summitul din Marea Britanie din septembrie anul trecut, sunt măsuri care au fost luate pentru protecţia aliaţilor de pe flancul estic, în urma a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în Crimeea, ocuparea ilegală a Crimeii, în urma susţinerii de către Federaţia Rusă a separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

"Prin urmare, Federaţia Rusă nu poate să invoce aceste măsuri de protecţie a aliaţilor de pe flancul estic, ca justificare pentru a adresa ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, mai mult sau mai puţin directe către aliaţii din flancul estic. România nu se simte intimidată de aceste ameninţări", a spus ministrul român de externe.

Declarațiile ministrului român de Externe au fost făcute înainte de începerea unei dezbateri organizate de grupul de reflecție Citadel și găzduită de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.

Şi premierul Victor Ponta a dat o replică Moscovei spunând întrun mesaj postat pe o reţea de socializare că deciziile luate sunt cele mai bune pentru România şi partenerii săi.

Rusia a avertizat ieri România că trebuie să fie conştientă de "responsabilitatea şi de consecinţele" suplimentării efectivelor Alianţei Nord Atlantice pe teritoriul său.

Reacţia Moscovei a venit după ce guvernul de la Bucureşti a aprobat proiectul privind staţionarea de trupe străine, desfăşurarea de operaţiuni şi tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României.


Etichete Stiri Nord-VestClujBogdan Aurescuministru de externeMAERusiadeclaratiiintimidareNATOUcrainaagresiunedezbatereCitadelUniversitatea Babeș BolyaiVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live