Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2019
Vizualizari: 695
Comentează add

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat că în 2018 banca centrală şi-a atins obiectivul principal, respectiv stabilitatea preţurilor.

BNR prognozează o inflaţie de 3 % la sfârşitul acestui an

radiojurnal

 

Banca Naţională şi-a modificat în creştere, cu 0,1 puncte procentuale, prognoza privind inflaţia la finalul acestui an, de la 2,9% la 3%.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat că în 2018 banca centrală şi-a atins obiectivul principal, respectiv stabilitatea preţurilor. El a subliniat că instituţia a avut anul trecut o politică bine echilibrată şi corectă.

"Avem şi noi erori de prognoză - ca orice prognoză, nu este uşor de făcut. Acurateţea prognozelor realizate de Banca Naţională a fost însă superioară celei mediane, a analiştilor bancari, pe cvasitotalitatea intervalului analizat. Nu spunem acest lucru ca să ne lăudăm, spunem că avem nevoie de credibilitate. Orice bancă centrală lucrează cu credibilitate, şi atacul la credibilitatea Băncii Naţionale a României - ca, în general, credibilitatea oricărei bănci centrale - mai ales dacă nu este fondat, bineînţeles că îi diminuează şansele de reuşită", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a mai afirmat că BNR va solicita Ministerului de Finanţe desprinderea taxei pe activele bancare, prevăzută de Ordonanţa 114, de ROBOR - indicele în funcţie de care se calculează dobânzile la credite.


Etichete Mugur IsărescuinflaţieBNRţintăprognozăîncredere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live