Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

2 Ianuarie 2021
Vizualizari: 275
Comentează add

Bistrița: Taxe mai mici pentru terase

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

  

Impozitele și taxele locale vor fi majorate la Bistrița cu aproape patru procente în 2021. Creșterea este echivalentă cu rata inflației.
 
Ca să vină în sprijinul antreprenorilor, municipalitatea a decis să diminueze impozitul pe clădiri nerezidențiale, proprietate a persoanelor juridice, și să înjumătăţească taxa pentru amplasarea teraselor pe domeniul public.
 
Asociația comercianților și proprietarilor de spații din centrul vechi al Bistriței salută inițiativa care vine în sprijinul HORECA. Are detalii corespondenta noastră, Cristiana Sabău.
 
Reporter: Cea mai importantă măsură care vine în sprijinul tuturor agenților economici este reducerea de la 1,3% la 1,25% a cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale.
 
Administrația locală pierde în felul acesta 600.000 de euro de la buget, dar câștigă în schimb firmele, multe dintre ele, greu încercate în pandemie.
 
În sprijinul HORECA este înjumătățirea taxei pentru amplasarea de terase pe domeniul public.
 
Această măsură este salutată de Asociația comercianților și proprietarilor de spații comerciale din centrul vechi al Bistriței care susține că restaurantele au suferit pierderi până la 50% din cauza restricțiilor.
 
(PH)

Etichete Bistritaterasetaxe(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live