Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

27 Martie 2018
Vizualizari: 5446
Comentează add

În Catedrala Patriarhială din București va fi oficiat un Te Deum în cinstea membrilor Sfatului ţării care au votat Unirea Basarabiei cu România.

Biserica Ortodoxă celebrează centenarul Unirii Basabiei cu România

remus-radulescu

Deputaţii din Sfatul ţării care au votat Unirea Basarabiei cu România la 27 martie 2018. Foto: Basilica

Clopotele tuturor bisericilor Ortodoxe din ţară vor suna astăzi tump de un mint pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În Catedrala Patriarhială din București va fi oficiat,  de la ora 11.00, un Te Deum în cinstea membrilor Sfatului ţării care au votat Unirea Basarabiei cu România şi pentru toţi susţinătorii actului istoric din 27 martie 1918.

Cu acelaşi prilej, la Palatul Patriarhiei va fi inaugurată, la ora 12.00, o Expoziţie de documente, fotografii şi cărţi referitoare la Unirea Basarabiei cu România.

Făuritorii Unirii vor fi pomeniţi la cimitirul Mănăstirii Cernica, la ora 13:00, dar şi în alte cimitire din Bucureşti şi din ţară.

În Parohia Bârnova din Iaşi, la mormântul deputatului Ion Inculeţ din Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” va fi oficiată o slujbă de pomenire iar eroii din Primul Război Mondial vor fi pomeniţi la Cimitirul „Eternitatea”, unde îşi au mormintele şi  deputaţii unionişti Atanasie Chiriac şi Teofil Ioncu.


Etichete BasarabiaunirecentenardeputaticlopotpomenireTe DeumPatriarhie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live