Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Septembrie 2020
Vizualizari: 125
Comentează add

Biroul Electoral Central a anunțat noi date parțiale ale alegerilor

radiojurnal

Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Biroul Electoral Central a anunțat astăzi noi date încă parțiale ale alegerilor pentru primăria capitalei.

Pe primul loc se menține candidatul independent, Nicușor Dan, susținut de PNL și USR PLUS, urmat de actualul edil social-democrata Gabriela Firea.

Au fost contabilizate peste 97% dintre voturile exprimate duminică. La Sectorul 1 situația se menține tensionată, după acuzațiile reciproce de fraudă. De altfel, poliția a anunțat că se fac cercetări in rem pentru falsificarea documentelor și a evidențelor electorale, opt persoane fiind audiate.

Şi în țară, numărarea voturilor se apropie de sfârșit, astfel că în scurt timp am putea afla rezultatele finale ale scrutinului.


Reporter: Cătălin Purcaru - Liberalii au câștigat singuri consiliile din 17 județe, iar în alianță cu USR PLUS, în județul Prahova. Social-democrații s-au impus singuri în 15 județe, iar în alianțe cu alte formațiuni politice, în alte patru județe. Uniunea Democrată Maghiară din România a câștigat județele Satu Mare, Mureș, Harghita și Covasna.

La București, după numărarea peste 97% din voturi, Primăria Generală a fost câștigată de către Nicușor Dan, susținut de PNL și USR PLUS, cu 42,72%. Gabriela Firea din partea PSD a obținut aproape 38 de procente, în timp ce fostul președinte al României, Traian Băsescu, a obținut aproape 11%.

La Primăria Sectorului 1 procentele obținute de către primii clasați sunt apropiate: Clotilde Armand, candidata dreptei are, după ce s-au numărat aproape 95% din voturi, puțin peste 41 de procente, iar social-democratul Daniel Tudorache are 39,72%. Radu Mihaiu din partea USR PLUS este pe prima poziție la Sectorul 2. La Sectorul 3, Robert Negoiță Alianța Pro București 2020, iar la Sectorul 4, Daniel Băluță din partea Alianței PSD PPUSL.

Pe prima poziție la Sectorul 5 se află candidatul PPUSL, Cristian Popescu Piedone, iar la Sectorul 6 liberalul Ciprian Ciucu.

Rezultatele finale ale scrutinului din 27 septembrie urmează să fie prezentate de BEC, după centralizarea tuturor proceselor verbale din secțiile de votare organizate în țară.


Etichete Biroul Electoral Centralalegeri locale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live