Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

22 Mai 2019
Vizualizari: 306
Comentează add

32 de localităţi din 10 judeţe au fost afectate de inundaţii, ploi şi vijelii în ultimele 24 de ore.

Bilanţul inundaţiilor din ultimele 24 de ore

daniela-manuta

Arhivă: Foto: ISU.

32 de localităţi din 10 judeţe au fost afectate de inundaţii, ploi şi vijelii în ultimele 24 de ore.

Pompierii intervin şi în această dimineaţă în unele zone pentru înlăturarea efectelor vremii, mai ales că pericolul de inundaţii se menţine în câteva judeţe.


Reporter: Daniela Mănuţă - Pompierii au intervenit în sprijinul populației și Administrației Publice Locale pentru evacuarea apei din peste 330 de gospodării, precum și pentru curățarea de aluviuni și facilitarea scurgerii apei pentru 35 de podețe și poduri. Cel mai grav afectat a fost județul Bistrița-Năsăud, unde s-au înregistrat inundații în 13 localități. Din cauza nivelului apei din curţi, 81 de persoane din localitățile Bistrița și Budacu de Jos au fost evacuate temporar, iar alte cinci persoane din localitatea Valea Tureacului au fost evacuate preventiv la rude din cauza unei alunecări de teren care le pune în pericol locuința.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această dimineață pompierii mai intervin în județul Bistrița-Năsăud acționând cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor, dar și cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor și materialelor rămase în urma a scurgerii apelor.

Totodată, sunt atent monitorizate cursurile de apă vizate de avertizările hidrologilor, fiind amenajate baraje din saci de nisip, dar și alte lucrări de apărare la inundații, care să nu permită pătrunderea apei în gospodării.


Realizator: Până la ora 14:00 este cod portocaliu pentru cursuri de apă din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare. Acestea sunt vizate şi de un cod galben activ până diseară, la miezul nopţii, care este valabil, totodată, şi pentru judeţele: Cluj, Sălaj, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Suceava, Neamţ şi Botoşani.

Sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.


Etichete Bilanţul inundaţiilorpompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live